Gå til sidens hovedinnhold

Til New York for å se seg selv på kino

Artikkelen er over 4 år gammel

Cathrine Fodstad fra Tynset reiser sammen med filmparet Eva og Jonathan Learns fra Hamar til filmfestivalen Equus i New York for å være med på premieren på to filmer om samhandlingen mellom hest og menneske 16. november.

(Østlendingen)

Fodstad er en av kun to nordmenn som har deltatt i Mongol Derby, kjent som verdens lengste og tøffeste hesteløp. Det er på 1.000 kilometer og foregår over 10 dager på halvville hester i Mongolia.

I filmen «All the wild horses» av Ivo Marloh er det først og fremst andre dokumentardeltakere som er i fokus. Deriblant en afrikaner som fikk hjelp av landsbyen sin til å betale deltakeravgiften, som er ganske høy.

– Men å se filmen blir som å gjenoppleve løpet, sier Fodstad.

I TV-serien «Horse Powers from the land of vikings», er hun en av tre dokumentardeltakere. Denne filmen er laget av Eva og Jonathan Learns, og ble filmet over tre år blant annet på Myrvangen gård hjemme hos Fodstad, på Savalen og på Tynset. I filmen blir det også et møte med Stein Sorknes på «Savalbete» i Tynset og hans barn Tor og Ingeborg.

– Det viktigste er ikke dra til New York for å se om filmen vinner priser, eller ikke. Det viktigste er å se filmserien ferdig produsert, fortsetter Fodstad.

«Horse powers from the land of vikings» er på tre episoder og skal vises på TV-kanalen PBS på nyåret. I fjor vant filmen både prisen for beste trailer og reklamefilm på den samme filmfestivalen i New York.

– Det skal bli veldig gøy å se ferdig et produkt jeg ikke har sett før. Går det som vi håper vil dokumentarserien bli vist for flere hundre millioner amerikanske tv-seere. Det gjelder om å gjøre det beste ut av det, og dette vil bety en kjempeprofilering av Fjellregionen og alt som er norsk, slår en veldig spent Fodstad fast.

Kommentarer til denne saken