Gå til sidens hovedinnhold

Fin-fint år for Fint-damene

Her er sentrumsbutikken som ikke har merket mye til koronakrisen. Og lørdag fyller Fint et år.

– Vi har klart oss så bra selv om det har vært veldig rolig i byen, sier Hanne Hønningstad og Kjersti Skjelseth hos butikken Fint i gågata.

Perfekt nettiming

For et år siden skrev Hamar Dagblad om eiendomsmegleren Hønningstad som valgte å følge drømmen og etablerte butikk vis-à-vis Triangelgården i gågata sammen med makkeren Skjelseth.

Allerede da var de motstrøms, med å etablere gave-, kles- og tilbehørsbutikk uten en kjede i ryggen, i et sentrum som opplevde butikkdød.

– Å stå uten en kjede er vel det som har vært fordelen vår. Det som har utgjort «den store forskjellen». Vi er jo ikke likt noe annet.

Et år etter er de der fortsatt, og er blitt en av butikkene som har klart seg bemerkelsesverdig bra gjennom koronakrisen:

– Mange valgte å stenge, men vi holdt en uke stengt før vi fikk henvendelser fra kundene om vi kunne åpne igjen. Dermed åpnet vi dørene, med begrenset åpningstid. Samtidig lanserte vi nettbutikken vår. Den fikk vi opp samtidig som samfunnet stengte ned, så det var en veldig bra timing for oss, forteller Hønningstad.

Lørdag er det et år siden etableringen, som skal markeres i butikken.

– Da må vi gi litt tilbake til kundene være, sier Skjelseth.

– Det må vi når vi er blitt så godt mottatt, sier Hønningstad.

– Så, hvordan har dette året vært?

– Vi har hatt en bratt læringskurve. Veldig mye jobb, samtidig har vi hatt det utrolig morsomt. Alle arbeidstimene vi har lagt ned har vært verdt innsatsen, sier Hønningstad.

Vil ikke ha supervarme

Nå øyner de et håp om at koronatidene gradvis går mot slutten:

– Vi føler at ting gradvis er i ferd med å normalisere seg og vi har egentlig ganske bra besøk. Folk har et handlebehov og ønsker seg noe nytt, samtidig er de lokalpatrioter, vil støtte sentrum og oss. Og mange som har sittet på hjemmekontor i flere uker, har et behov for å komme seg ut.

– Hva sier magefølelsen om sommeren 2020?

– Vi er optimister, og det har vi valgt å være hele veien. Hvis ikke er det ikke noe vits i å holde på med det vi gjør, sier Skjelseth.

– Mange kommer til å være på ferie innlands denne sommeren, og sparer masse en penger som de kanskje velger å bruke lokalt. Det kan slå heldig ut for handelsnæringen i Hamar.

– Skriv at vi ønsker oss en god sommer, men ikke en supervarm sommer. For da blir ikke handletrangen like stor, sier Skjelseth og smiler.