Tøff reise blir dokumentar

PÅ HAVET: Kjetil Holen og Jens Haugen ute på det åpne havet.

PÅ HAVET: Kjetil Holen og Jens Haugen ute på det åpne havet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjetil Holen og Jens Haugen kaster seg inn i skreifiskernes hverdag. Det blir det livesendinger på Facebook av. Og en dokumentar.

DEL

– Jeg tror ikke at jeg skal nevne overfor skreifiskerne at jeg sitter og fisker på Mjøsa i båten min. For meg er vind på fem meter per sekund synonymt med storm, sier Jens Haugen og smiler.

Tøff tilværelse

Fiskehandler Kjetil Holen fra Knutstad & Holen, regissør Jens Haugen og kameramann Magnus Vanem sitter forventningsfulle på Hamar stasjon. En lang reise nordover er foran dem.

– Vi er landkrabber, på vei nordover. Og vi er ekstremt spente, sier Haugen.

Sammen med CC Hamar og CC Gjøvik har de laget kampanjen «Matreisen», som foregår på Facebook. Her er det livesendinger fra turen fra Hamar til Senja, og ut i havet.

– Det som venter oss er ... bølger. Vi får oppleve mye vær og vi vil få et unikt innblikk i hverdagen til fiskerne. Det er en sammensatt næring, der man er avhengig av at absolutt alt klaffer, fra vær og maskiner til at man faktisk kommer over fisk. Vi blir nok stilt overfor mye av uforutsigbarheten som møter bransjen vår, sier Holen og legger til:

– Dette er absolutt en tøff tilværelse, og jeg håper at de som ser på filmen får enda større respekt for dem som driver i denne næringen. For det er kaldt og bløtt og tungt fysisk arbeid.

Holen-dokumentar

For Jens Haugen fra Anti skal turen bare dreise seg om oppdateringer på Facebook. Det blir også en lengre dokumentarfilm:

– Vi skal lage en dokumentar på Kjetil og Knutstad & Holen. Hva han gjør for regionen vår med alle de fantastiske råvarene som man finner i butikken hans.

– Det er på tiden at noen får vist fram hva Holen betyr for regionen vår.

Artikkeltags