Gå til sidens hovedinnhold

Flaaseth får meldinger som betyr like mye som nominasjoner og priser

Countryartisten Nina Flaaseth fra Vang vant to priser lørdag og flere kan det bli i august, men like gledelig synes hun det er at hun blir kalt et forbilde for å bringe mangfold inn i sjangeren.

Hun har nesten mistet oversikt over hvor mange prisnominasjoner hun har i de ulike organisasjonene, men anslår at det er om lag 16–17 fordelt på Europa og USA. Lørdag hadde ISSA (International Singer Songwriter Association) Awards Georgia i USA sitt awardshow online og Flaaseths egenskrevne låt «Where Did It Go», ble kåret til «Female Single Of The Year International». I tillegg vant hun prisen « Female Emerging Artist Of The Year.»

– Skikkelig moro, og veldig uventet blant så utrolig mange dyktige artister verden over, sier hun.

Fælt at det er et tema

Like moro synes hun at det er at folk hun ikke kjenner sender meldinger og kaller henne et forbilde fordi hun i egenskap av sin legning skiller seg ut i sjangeren.

Countryen har sitt utspring i relativt konservative deler av USA og skeive countryartister er det ikke mange av. Flaaseth skiller seg ut sånn sett, uten at det er noe hun bevisst flagger eller for den del har fått noen negative reaksjoner på.

– Jeg har jo reist rundt en del og dette med legning har aldri vært noe tema. Jeg har utelukkende blitt møtt med positivitet og godtatt for den jeg er, og jeg har heller aldri lagt skjul på hvem jeg er. Dette er ikke noe jeg bevisst fronter, men jeg ønsker å vise at det går an å være seg sjøl, sier hun.

Hun er klar over at det utrolig nok fortsatt er mange som fremdeles møter på ubehageligheter knyttet til legning.

– Det er bare trist at noen fortsatt skal slite med slikt og at dette i det hele tatt er et tema er bare fælt, sier hun.

Meldinger som gleder

At hun har brakt mangfold inn i sjangeren er noe som blir lagt merke til selv om Flaaseth på ingen måte har stått på barrikadene.

– Jeg har fått meldinger fra ukjente folk om at de ser på meg som et forbilde, både på grunn av musikken jeg lager og framfører, men også på grunn av den jeg er som person utad til folk, og jeg må jo si at jeg synes det er hyggelig, særlig når mange av meldingene kommer fra unge folk.

Det at hun er blitt lagt merke til og at mange heier på henne fordi hun representer mangfoldet i den konservative countrysjangeren er noe som kan slå heldig ut i de nominasjonene som avgjøres med avstemning.

– Jeg håper jo at folk primært stemmer på meg på grunn av musikken, jeg lager, det er jo tross alt det som er det viktigste i denne sammenhengen, men det er jo i tillegg veldig hyggelig om de liker meg for den jeg er og står for, også som person, jeg ønsker jo å levere en totalpakke ut til folk, sier hun.

Videre kan hun fortelle at det har vært noen stusslige måneder som artist. Det har vært en spillejobb det siste halvåret og det meste av utenlandske spillejobber blir forskjøvet.