Gå til sidens hovedinnhold

Flere velger yrkesfag. Det krever læreplasser!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

SSB har beregnet at behovet for fagarbeidere har økt de siste 50 årene, og at økningen vil fortsette i mange tiår framover. Det finnes over 170 ulike yrkesfag å velge mellom. Jobber som krever yrkesfaglig utdanninger ligger også på toppen blant bransjer som har flest ledige stillinger. Dette sikrer våre unge en trygg framtid, hvor det er lett å få jobb. Men før de kommer så langt må du ha avlagt fagbrev/svennebrev og da trenger de læreplass!I Hedmark har det rødgrønne flertallet sørget for læreplass til alle som har fullført og bestått VG2 de siste to åra. Når vi går inn i Innlandet, skrur vi til et nytt hakk.
Innlandet Arbeiderparti innfører læreplassgaranti. Det betyr at alle som fullfører og består vg2, og ønsker læreplass skal få det. For å få dette til kreves et tett samarbeid med alle aktørene i arbeidslivet. Vi skal ikke akseptere en eneste ungdom som velger yrkesfag må slutte etter to år fordi de ikke får læreplass!