Gå til sidens hovedinnhold

Flytter bedriften fra Hamar til Ringsaker

Artikkelen er over 1 år gammel

SPS Hagemaskiner som drives av Stian Gustavsen og Pål Stian Ramsberg har vokst seg større og større for hvert år og etter nesten ni år på Hamar vest flytter de i høst bedriften «hjem» til Ringsaker og Nydal. Det tror de bare er en fordel.

I 2012 etablerte modølen Stian Gustavsen og furnesingen Pål Stian Ramsberg SPS Hagemaskiner i Birkebeinervegen på Hamar vest. Det 420 kvadratmeter store bygget som tidligere huset bilforretning virket den gang som et romslig lokale, men i takt med økt omsetning og varevolum begynner det å bli trangt om plassen der. Da de fikk nyss om at det skulle bli ledige lokaler i Nydal slo de til.

Mer tilgjengelig

Det å flytte en bedrift fra byen Hamar til bygda Furnes kan for mange virke som et steg i feil retning. Bydelen de flytter fra er riktignok i utvikling, men det er ikke til å komme bort fra at området som kalles Langodden ligger kronglete til og i forbindelse med de stadige utbyggingene der er det stadig omkjøringer og stengte veger. Når gutta i løpet av desember er på plass i Nydal er det mye lettere å finne bedriften.

– Vi flytter inn i det som før var Eiksenteret og det er vel omtrent det eneste bygget som er synlig fra E6. Her vi ligger nå er vi litt i bakevja og det er vanskelig for mange å finne fram. Det er uansett ikke primært på Hamar vest vi har våre kunder, så ved å flytte til Nydal havner vi nok mer i nedslagsfeltet vårt. Vi har mange kunder fra Ringsaker og en del fra Stange blant annet. For dem vil det også være lettere å kjøre E6 til Nydal enn å krongle seg gjennom Hamar, sier de to gutta.Langt større lokaler

1. oktober tar de over lokalene i Nydal og kan så smått begynne innflyttinga, men fram til desember er kundene fortsatt velkomne til Birkebeinervegen.

– Flytte til Nydal? Det er jo midt i blinken, sier en kunde som kommer innom da RB er der.

– Vi har fått positive tilbakemeldinger på at vi nå skal flytte. Dette er jo noe vi har tenkt på i flere år, og vi har vel sett aktivt etter nye lokaler i tre år. Vi trenger litt plass og det blir jo litt bråk med oss, så det å finne egnende lokaler i Hamar var umulig. Det er litt tilfeldig at vi havner i Ringsaker, men vi ser jo at Nydal er et spennende område hvor det skjer mye om dagen. De nye lokalene er på 690 kvadrat, så da får vi betydelig større plass. Bygget er jo også langt på veg innflyttingsklart for vårt formål, sier Gustavsen og Ramsberg.

Kan det fikses?

SPS Hagemaskiner har vokst for hvert år og gutta skjønte tidlig at robotgrasklippere kom til å bli populært. Det første året solgte de riktignok bare et par stykker, men etter det har salget skutt i været og Gustavsen og Ramsberg har spesialisert seg på disse. Bare i år har de solgt bortimot 300 stykker. Det tror de er et tall som er mulig å overgå.

– Nå flytter vi til et område med langt større hager, sier de.

De er selvfølgelig glade for hvert salg de får, men håper folk vurderer nøye hvor vidt der nødvendig å kjøpe en ny om det er noe feil med den gamle.

– Det kastes altfor mye, ting som er lette å reparere. Vi utfører også reparasjoner, men vi ser en tendens til at folk heller kjøper ny i stedet for å legge noen kroner i å fikse den gamle. Det synes vi er synd, avslutter de.