Gå til sidens hovedinnhold

Flytter fra Hjellum til Midtstranda

Hamar Bilpleie har flyttet til Midtstranda etter en mannsalder på Hjellum. Samtidig bytter de navn til Billakkspesialisten.

Bedriften startet opp i 1978 og etablerte seg på Hjellum i 1982. Derfor er det ikke helt uten vemod daglig leder Unni Edvardsen ryddet ut av kontoret sitt og låste døra for siste gang.

– Jeg kjente litt på det da jeg stengte, men jeg tror det kommer til å bli bedre på Midtstranda. Og jeg kommer helt sikkert til å svinge gæli og kjøre mot Hjellum i stedet for Midtstranda en dag, sier hun og ler.

«Vokst fra» navnet

Da Hamar Bilpleie ble etablert var de ganske alene om å tilby lakkering og produkter rundt dette. Det som folk i dag kaller bilpleie, altså det som går med på vask og polering, driver de ikke med og dermed har navnet etter hvert blitt misvisende.

– Vi får stadig spørsmål om innvendig og utvendig vask og andre ting knyttet til bilhold, men dette driver vi altså ikke med. Dette med bilpleie er et begrep som blir brukt annerledes nå enn da vi startet opp og da vi ble kjøpt opp av Billakkspesialisten passet det godt å bytte navn for oss også slik at navnet passer bedre til det vi faktisk driver med, forteller Edvardsen.

– På tide med endring

For en tid tilbake fikk daværende Hamar Bilpleie tilbud om nye lokaler, men dette gikk ikke i orden da. Men da hadde tanken om å flytte fått fotfeste og de ansatte sjekket jevnlig finn.no for å se om det var noe som kunne passe. Plutselig dukket lokalene vegg-i- vegg med Lekeland opp og derfra gikk det fort.

– Etter 38 år på samme plassen var det på tide med en endring og sjøl om vi har en godt etablert kundegruppe på Hjellum tror jeg det er flere fordeler enn ulemper med å flytte. For folk utenfra vil det bli litt lettere når vi ligger på Midtstranda, sier hun.

Mer praktisk

Det er fire hele og en halv stilling på Billakkspesialisten og akkurat nå i overgangsfasen jobbes det litt her og litt der. Når alt i løpet av en måneds tid er samlet under et tak tror Edvardsen på en bedre hverdag både for de ansatte og for kundene.

– På Hjellum disponerte vi fire etasjer og sånn sett blir det langt mer praktisk her. På Midtstranda har vi fått like i overkant av 500 kvadratmeter, noe som er litt mindre enn det vi drar fra, men her er det mer effektiv kvadratmeterutnyttelse. Det blir lettere å få vist fram varelageret vårt her, sier hun.