I 1987 dannet Stange-gutta Eskil Håkonsen, Henning Ramseth, Vidar Tyriberget og Øystein Karstensen bandet Witness som var en oppfølger etter New Øysteins. I 1988 fant de vokalisten de hadde søkt etter, en funksjon som fram til da hadde vært håndtert av gitarist Henning Ramseth. I mars 1988 kom Roger Indbryn med i bandet. Roger hadde fortid i band som Hurricane og Titleless i hjembyen Trondheim.

Ryktet om at de var et ganske brukbart liveband både visuelt og musikalsk spredte seg, og i 1988 ble Witness tildelt prisen for beste liveband i den lokale NM i Rock. Premien var en innspilling av to låter i Toccata Studio i Hamar, noe som resulterte i demoene av låtene til singelen «No Easy Way Out» / «The Game Is Over».

Support for mange store

Bandet skrev låter i stil med band de selv var inspirert av; Van Halen, Whitesnake, Extreme, Mr. Big, Bon Jovi med flere.

Witness gjorde en del konserter rundt omkring i Norge på denne tiden og ble invitert til noen av de største turneene i landet, hovedsakelig som support for Return og Tindrum.

De spilte også support for andre band som Sons Of Angels, Sha-Boom, Stage Dolls og DumDum Boys.

I løpet av 1988 endret Witness navn til Silent Witness, et lite og udramatisk navnebytte som var nødvendig for å unngå noen form for misforståelse eller til og med konflikter når de spilte inn singelen.

Slutt etter fire år

I slutten av 1989 spilte bandet inn singelen «No Easy Way Out.» De 1000 eksemplarene som ble trykket opp og utgitt i 1990 ble solgt og/eller gitt bort som promo-materiale, noe som resulterte i mange positive tilbakemeldinger. De fikk også en invitasjon til å gjøre en konsert for et TV- show som ble sendt to ganger på TVNorge.

De mestselgende artistene dette året solgte mellom 6–7000 eksemplarer av sine singler, noe som på den tida ble tidenes rekord i Norge. Så det å selge nesten 1000 eksemplarer var ganske brukbart for et lokalt amatørband.

Silent Witness holdt sin siste konsert på Hamar en mai-kveld i 1991.

– Vi dro ikke i samme retning musikalsk, så vi ga oss etter fire år, forteller Ramseth.

Bandet har for øvrig gjort noen sporadiske opptredener tidligere, blant annet da de varmet opp for Return i Stangehallen i år 2000.

– Tilbakelagt kapittel

Det var i forbindelse med at det var 30 år siden avslutningskonserten de fant ut at de ville samles for å gjøre en ny konsert. Koronaen sørge for en liten forsinkelse, men på lørdag smeller det altså igjen. Ramseth går langt i å garantere at det ikke blir flere sjanser til å høre bandet live.

– Det kan nok gi en slags mersmak, men vi er veldig samstemte om at dette bandet er et tilbakelagt kapittel, og at det er bare ei artig greie for oss, og de som husker oss, først og fremst. Vi har ikke laget noe nytt materiale og det blir med denne ene konserten, sier Ramseth.