Forberedt på at mange vil snakke med kirken

ÅPNER DØREN: Sokneprest i Hamar menighet, Per Erik Engdal, vil åpne opp for å snakke med folk om den vanskelige situasjonen som koronaviruset har skapt for mange.

ÅPNER DØREN: Sokneprest i Hamar menighet, Per Erik Engdal, vil åpne opp for å snakke med folk om den vanskelige situasjonen som koronaviruset har skapt for mange. Foto:

Kirken i Hamar venter seg et økt trykk av mennesker som har behov for å snakke. Sokneprest i Hamar menighet, Per Erik Engdal, ber folk om å være medmennesker i krisen.

DEL

Ansatte i Hamar og Vang menighet stiller seg til disposisjon for dem som behøver noen å snakke med.

«Ta kontakt dersom du trenger noen å snakke med i denne spesielle tiden», lyder oppfordringen fra kirkeverge, driftsleder, diakon og sokneprestene.

– Vi har ikke hatt veldig stor pågang så langt, men folk skal vite at vi er der. Vi er forberedt på at mange flere vil snakke med oss i tiden framover, sier sokneprest i Hamar menighet, Per Erik Engdal.

Mye av aktiviteten i kirken er stengt ned på grunn av koronaviruset. Gudstjenester og andre arrangementer i kirkene er stengt.

Men Engdal sier at dørene fortsatt er åpne for folk som vil snakke med kirkens ansatte.

– Den største utfordringen er vel ensomheten, som mange føler på. Her kan vi være noen å snakke med. Noen som bryr seg, sier Engdal.

– Hva vil du si om tiden vi er inne i?

– Jeg tror det er ulikt hvordan vi mennesker opplever denne krisen. Men plutselig ble det så veldig tydelig hvor sårbare vi er som mennesker.

– Folk kan bli redde av like årsaker. Noen er utsatt gjennom at de er i en risikogruppe andre er bekymret for sine nærmeste.

– Dette er livets sårbarhet.

Hjemmekontorer og karantene tærer på familier. Politiet varsler at de vil prioritere familievold i tiden framover.

– Ikke alle har et trygt og godt hjem. Og selv om man har hatt det trygt og godt, så kan det toppe seg for mange i disse tider, sier soknepresten.

– Hva er ditt råd?

– Snakk ut. Lag et vindu eller en kanal, som er trygg, hvor man får luftet ut litt.

– Og vær medmennesker.


Artikkeltags