Klart for Hamar Løkkecup

VINNERE: Flatbygda FC vant Hamar Løkkecup i 2008, og denne helgen er det duket for nye sprell i Ankerskogen. Foto: Hamar Løkkecup

VINNERE: Flatbygda FC vant Hamar Løkkecup i 2008, og denne helgen er det duket for nye sprell i Ankerskogen. Foto: Hamar Løkkecup

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

For 18. året på rad sparkes Hamar Løkkecup i gang i Ankerskogen på lørdag. Her gjelder det å skille seg mer ut med frisyrer og påfunn, enn tunneler og overstegsfinter.

DEL

Jeg tror kontrasten til det strømlinjeformede samfunnet vi ellers lever i er noe av årsaken til at Løkkecup har blitt så populært, sier Thomas Pedersen.

Han startet turneringen i 1998 og har ikke sett seg tilbake siden.

Med hele 60 lag som er klare til dyst og dermed deltakerrekord, så blir dette den største turneringen de har arrangert så langt.

– Her er det en fri og løs tone. Vi har fokus på det sosiale, og det tror jeg folk liker, fortsetter han.

Disse har vunnet løkkecup de siste årene:

Herrer:
2014 Lasse og Tassene
2013 Lasse og Tassene
2012 Lasse og Tassene
2011 Guttas
2010 Wakkalele Rovers

Damer:
2014 De Svaksynte
2013 De Svaksynte
2012 De Svaksynte

24 jentelag og 36 guttelag er klare for å kjempe om den store pokalen, samt en rekke utmerkelser for blant annet årets helt, året lagnavn, årets maskot og årets kostyme.

– Disse prisene er vel så store høydepunkter i turneringen som selve pokalen for seier, mener Pedersen.

Svein-Erik Edvartsen kommer for å dømme og holde dommerbrief før turneringen starter.

– Alle lagene må stille med en dommer hver. Edvartsen og Jonny Kjeverud holder en brief for disse i forkant av turneringen. Dette bidrar godt til at turneringen kan gjennomføres, sier Pedersen.

I fjor opprettet Hamar Løkkecup et eget fond der de samler inn penger til Kreftforeningen. I år fortsetter de dette arbeidet.

– Vi skal ha både auksjon og lotteri, så vi satser på at det kommer inn gode penger til arbeidet mot kreft.

Artikkeltags