Gå til sidens hovedinnhold

– Bor det ikke flere svensker i denne byen?

Artikkelen er over 3 år gammel

Sveriges åpningskamp i fotball-VM, og kun betjeningen på jobb på O'Learys som ser på skjermene.

– Hvor er svenskene i Hamar? Bor det ikke flere svensker i denne byen? undrer daglig leder Erik Reveco hos O' Learys.

Kollega Kjell Olav Tangen fra First Victoria Hotel har med seg PC-en og kombinerer jobb og fotballkamp.

– Jeg har svensk mor, så jeg er forpliktet til å holde med Sverige. Med jeg brenner egentlig ikke for noe spesielt fotballag. Det viktigste å er å få sett god fotball, og det har vi fått rikelig av så langt i mesterskapet. Jeg ble imponert over Mexico, sier Tangen og smiler.

VM en bonus

Under fotball-VM har kveldskampene på O'Learys trukket godt med folk. Men da Sverige skulle møte Sør-Korea i sin åpningskamp mandag, var det kun Reveco og betjeningen som satt inne i lokalene og så kampen. Riktignok var det en gruppe mennesker inne i restauranten, men de var møtt opp for å spise.

– Vi har hatt høy interesse for fotball-VM helt siden mesterskapet startet, mer enn jeg våget å tro på forhånd. Under oppgjøret Spania-Portugal var det fullt her. Jo lenger ut i mesterskapet vi kommer, jo mer interesse for kampene, tror jeg.

Vanligvis er sommerperioden rolig på sportsfonten. De store seriene tar sommerferie.

– Sommeren bruker ikke å være O'Learys høysesong, derfor er et fotball-VM er en gavepakke for omsetningen. Også hadde vi ekstra flaks i år i og med at kampene spilles i Russland og ikke på et annet kontinent. Da hadde matchene blitt spilt på helt andre tider.

– Hva tror du om Sverige i VM?

– Jeg tror de får det vanskelig. De spiller i en tøff gruppe. Men seieren over Sør-Korea gir dem jo litt medvind til neste kamp. Og de har jo gjort det ganske bra i kvalifiseringen: Sverige slo ut Italia, de spilte godt mot Frankrike, sier Reveco, og legger til:

– Dette kan egentlig gå alle veier.

Inne på The Irish Man er det også glissent under Sverige-kampen:

– Fredag og lørdag var veldig bra, men i dag var det lite folk, sier innehaver Jan Henrik Knudsen.

– Fotball-VM er ekstrabusiness. Bonus. Det er mange av byens puber som satser, og det trekker litt folk. Vi har ikke satset stort, men har TV-en på. Likevel kommer det folk.

– Når det drar seg til rundt åttendedelsfinaler, kvartfinaler, semifinaler og finaler, da kommer det til å bli smekkfullt her.

Tomt på «Kontraskjæret»

Det er blitt kveld, og på Gregers har man satset hardt å lage byens svar på Kontraskjæret, med en sju kvadratmeter stor skjerm på verandaen.

Les også

– Vi blir gjerne Hamars svar på Kontraskjæret

Men oppgjøret Tunisia–England har bare dratt fem publikummere! Regnværet spruter. Likevel sitter Mert Gursoy, Frode Johansen og Tommy Kristiansen tett inntil veggen med hver sin øl og ser England vinne.

– VM har vært veldig bra så langt. Utrolig mange underholdende kamper. Jeg har en forkjærlighet for underdogs i fotball, men England er jo alltid en favoritt, sier Kristiansen.

– Og Island er morsomt. 350.000 innbyggere, er med i VM og spiller dødsmoro fotball. Heier på de helt til de er ferdige.