Gå til sidens hovedinnhold

– Fotballferie er gøy!

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg har lært mye nytt, sier Jesper Nesvaag på HamKam Yngre barnefotballskole.

Jesper Nesvaag trikser med fotballen foran kompis Aldo Hamsi på matta på Briskeby Arena. De er to av 150 barn som er med på barnefotballskolen denne uka, som er åpen for gutter og jenter mellom seks og 15 år.

Det trenes på Briskeby, på Børstad og i Ankerskogen idrettspark.

– Gøy med fotball. Vi lærer mye nytt, men det morsomste er å spille kamp, sier Aldo.

– Det er morsomt å trene barna. De er ivrige når det gjelder fotball, og det å stå på hendene. Det blir litt blanding av lek og fotball. Haien kommer, med fotball, sier instruktør Idun Kristine Jørgensen og smiler.

HamKams fotballskole er en del av TINE Fotballskole, som igjen er NFFs offisielle fotballskole.

I år markeres det 20-årsjubileum for fotballskolen. Ikke bare på Hamar, men over hele landet er 70.000 barn i aksjon på gressmattene over fem dager.

– Dette er aktivitet og læring for barna, også er det sosialt, sier sportslig leder, Knut Hagen, i HamKam Yngres.

Fokus er alltid sunt kosthold og enda større jentedeltakelse i fotballen. Målsettingen til NFF er minst 40 prosent jenter/damer i norske fotballklubber.

– Det blir noen kroner inn for klubben når vi arrangerer en slik skole, men først og fremst dreier det seg om å fremme fotballen blant barn og unge.

– En fin start på ferien for barna. Her får man spille mye fotball mens de voksne kanskje ikke har gått ut i ferie enda. Det blir nesten en slags SFO. Men de som er med skal ikke bare leke og ha det moro. Vi skal lære litt i løpet av uka og har fire-fem trenere på hver eneste gruppe. Målet er at alle skal bli bedre fotballspillere, sier Hagen.

Det avvikles også en fotballskole i HamKam Yngres regi mellom 14. og 18. august.