Den gamle engelske bussen «Olde Liz» er under VM blitt omgjort til et sted hvor fotballtilhengerne i Hamar kan se VM-kampene.

Men, da avisen var innom under Sverige - Mexico-oppgjøret, så var det kun to venninner som nøt et burgermåltid inne i bussen.

– Jeg har ikke fulgt med på fotball-VM, men det står på i bakgrunnen når pappa ser på, sier Thea Ruud Kristiansen.

– Jeg ser heller ikke kamper, men lillebroren min følger med på mesterskapet, supplerer Sofia Mikkelsen.
 

Inne på Heia Hamar gir bartender Ibrahim Abuzaid forklaring på hvorfor besøket i VM-bussen er dårlig under Sveriges skjebnekamp:

– Været er nok for fint. Å sitte inne i en buss i 30 varmegrader frister nok ikke. Og det er arbeidsdag i morgen. Vi har hatt oppgjør her med mange flere mennesker tilstede, forklarer Abuzaid.

Også på uteserveringen er det lite folk. Men hos de få som nyter fotball på storskjermen er det glede over det de ser utfolde seg på skjermen:

– Det har vært et veldig bra VM, med mange fine mål. Når vi kommer videre til åttendelsfinalene så vil nok interessen øke ytterligere, spår Åsmund Helmersen, som holder med England.

Magnus Alme deler lidenskapen for England:

– Jeg gleder meg over Sverige-seieren, men England er også mitt favorittlag.

På et bord sitter Randi Danielsen. Hun har tøffe dager.

– Uansett hvor du setter beina dine, så er det fotball-fotball-fotball. Verden er gær'n! Det er en jævlig tid for oss som ikke er interessert i fotball, sier Danielsen.

Hun gleder seg til at finalen er ferdigspilt 15. juli i Moskva:

– Det blir deilig.