Krogsæter: – Dette er moralsk forkastelig

DEN GANG DA: Mtaka Simba har vært en del av Elverum-maskineriet denne sesongen. Nå mener klubben at deres tidligere spiller har ført dem bak lyset. (Foto: Jan Morten Frengstad)

DEN GANG DA: Mtaka Simba har vært en del av Elverum-maskineriet denne sesongen. Nå mener klubben at deres tidligere spiller har ført dem bak lyset. (Foto: Jan Morten Frengstad)

Artikkelen er over 3 år gammel

Elverum Fotball reagerer sterkt på at midtbanespilleren Mtaka Simba har trent med HamKam – kort tid etter at han selv ba om å få reise fra Elverum.

DEL

(Østlendingen) – Vi tok hensyn til spillerens sterke personlige ønske om å forlate Elverum og Norge. Derfor ble vi for kort tid siden enige om å terminere spillerens kontrakt slik at han kunne reise hjem til Sverige. Derfor følte vi oss ført bak lyset da Simba valgte å trene med HamKam onsdag, sier daglig leder i Elverum Fotball, Per Steinar Krogsæter.

Selv sier Mtaka Simba til Østlendingen at han aldri har gitt uttrykk for at han vil hjem til Sverige, men at det hele har handlet om at han ikke lenger ønsket å være i Elverum.

SNAKKER MED SIMBA: Her snakker Tore Fossum med Mtaka Simba etter at HamKam-ryktene begynte å svirre mandag kveld. (Foto: Rune Hagen)

SNAKKER MED SIMBA: Her snakker Tore Fossum med Mtaka Simba etter at HamKam-ryktene begynte å svirre mandag kveld. (Foto: Rune Hagen)

– Jeg har vært helt åpen på at jeg over lengre tid ikke har trivdes i Elverum, verken på banen eller utenfor, men jeg har aldri sagt at jeg MÅ hjem til Sverige. Jeg har spilt fotball i Norge denne sesongen, og det er her jeg har et marked. Jeg lever av å spille fotball, og det ville være dumt av meg å stenge alle dører ved å si at jeg bare vil bo i Sverige. Dessuten er det vel ikke så rart at andre klubber legger merke til en som spiller for serielederen i en 2. divisjonsavdeling, sier Simba.

Elverum på sin side mener at de har gjort alt de kan for å legge forholdene til rette for Simba i klubben, og at det var sympati med spilleren som gjorde at de sist søndag valgte å la ham gå – og da i den tro om at han skulle reise hjem til Sverige og sin familie.

Klubben sier også at de har forskuttert ut store deler av Simbas lønn for resten av sesongen.

– Vi har gjort det vi kan for å hjelpe Simba i en vanskelig situasjon, og det er det moralske aspektet ved denne situasjonen jeg mener er forkastelig, sier Krogsæter, som mener Elverum har blitt ført bak lyset av sin tidligere midtbanespiller.

INVITASJON: HamKam-trener Kevin Knappen inviterte Mtaka Simba på trening onsdag. (Foto: Jan Morten Frengstad)

INVITASJON: HamKam-trener Kevin Knappen inviterte Mtaka Simba på trening onsdag. (Foto: Jan Morten Frengstad)

– Invitert av Knappen

Onsdag ble vondt til verre for Elverum Fotball da Mtaka Simba trente med rivalen og naboklubben, HamKam.

For allerede mandag kveld denne uken begynte ryktene å svirre om at Simba kunne være på veg til Hamar-klubben.

Simba ble da oppringt både av Elverums trener Tore Fossum og daglig leder Per Steinar Krogsæter (se bildet).

Ifølge Elverum Fotball skal Simba ha nektet for ryktene.

Daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad skal også ha blitt kontaktet, men han avviste da at det hadde vært kontakt mellom Hamar-klubben og den tidligere Elverum-spilleren.

Tirsdag sendte imidlertid HamKam en e-post til Elverum Fotball med spørsmål om Simba kunne trene med HamKam.

Den e-posten ble ikke besvart tirsdag, men onsdag dukket likevel Mtaka Simba opp på HamKams formiddagstrening.

– Simba kom på treningen vår på eget initiativ, sier daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad, til Østlendingen.

Ifølge spilleren selv, var det imidlertid HamKam-trener Kevin Knappen som i en sms tirsdag hadde invitert ham på trening – noe som også bekreftes av Knappen overfor Østlendingen.

– Det er nytt for meg, sier Ingelstad.

– Men dere sendte en mail til Elverum allerede dagen før?

– Ja, men den fikk vi som sagt ikke svar på, sier Ingelstad.

– På mandag fikk vi gjennom Saihou Jagne (HamKam-spiller og venn av Mtaka Simba) vite at spilleren var fristilt fra sin kontrakt med Elverum. Jagne mente Simba kunne være interessant for oss, og jeg sendte da en sms til spilleren, der jeg skrev at han kunne trene med oss om han var interessert i det, sier Knappen til Østlendingen.

– Visste du da årsaken til at Simba hadde terminert kontrakten med Elverum?

– Nei, men det er heller ikke mitt bord. Jeg regner med at det var fordi han mistrivdes eller ville hjem.

– Så du har ingen betenkeligheter med å invitere en spiller som tre dager før hadde brutt en kontrakt med naboklubben?

– Jo, det hadde vi. Det var også derfor vi ikke ville la ham trene med oss før vi hadde fått kontakt med Elverum, og fått det klarert, sier Knappen.

Elverum Fotball sier til Østlendingen at HamKam ikke har gjort noen formelle feil, men er likevel ikke imponert over at spilleren var på trening i nabobyen, tre dager etter at han var ferdig i Elverum:

– Så lenge Simba ikke er vår spiller, kunne vi ikke nekte. Men hadde vi visst at han var interessert i å trene med HamKam, ville vi selvfølgelig ikke terminert kontrakten. Da hadde situasjonen vært en helt annen, sier Per Steinar Krogsæter.

– Fått inn en bedre spiller

Krogsæter understreker at Elverum Fotball har hentet inn en erstatter for Simba. Bare formaliteter gjenstår før den tidligere svenske U19-landslagsspilleren Haris Cirak (21) er klar for låneavtale ut sesongen for Elverum. Haris har bestått legesjekken.

– Vi har fått inn en bedre og mer spennende spiller. Elverum Fotball er styrket, men det er moralske sider ved denne saken som vil liker dårlig.

– Er du skuffet over HamKam?

– HamKam har ikke gjort noe ulovlig. Vi får vente å se hva utfallet blir. Jeg blir overrasket om HamKam med sine ambisjoner henter inn en spiller som overfor oss har lagt ut om sine personlige problemer og som i tillegg sliter med jumpers knee, sier Per Steinar Krogsæter.

Til Østlendingen sier Ingelstad i HamKam at det er null prosents sjanse for at Simba spiller for Hamar-klubben mot Elverum søndag. Han vil imidlertid ikke garantere at de ikke vil se nærmere på Simba i framtiden.

– Man skal aldri si aldri, men vi kommer ikke til å gå videre med noe nå!

Mtaka Simba reiser for øvrig til Sverige for å prøvespille for klubber der de nærmeste dagene.

Artikkeltags