(Østlendingen)

HamKam ga seg nemlig ikke før fire baller lå i nettet bak Morten Sætra i Nybergsund-buret. For 20-åringen var det en tung dag på jobben.

– Det er veldig kjipt. Vi er ikke helt med. Det blir litt tynt med returløp etter hvert og da blir det vanskelig både for meg og forsvaret. Innsatsen er ikke der den burde ha vært i dag, selv om den burde ha vært det. Vi spiller på en fin stadion og det er mange som ser på. Det burde vært gøy å spille i dag egentlig, men det ser ikke sånn ut, sier Sætra, før han legger til:

– Vi sikra jo at vi ikke rykka ned forrige runde, og dette bar kanskje litt preg av det.

Lett kamp å motivere seg til

Sundet-trener Jarl André Storbæk er skuffet over eget lags innsats.

– Dette må være den letteste kampen å motivere seg til. HamKam byr opp til dans, og vi sa vi skulle være med, men det synes jeg ikke vi er. Det er ingen god kamp fra vår side. Vi tar ledelsen og ser ok ut først, men så slipper vi strukturen litt. Det blir jo seende litt dumt ut etter hvert der. Guttene er skuffet over sin egen prestasjon, sier Storbæk.

Allikevel håper ljørdølen at hans lag kan lære noe av kampen.

– Forhåpentligvis er det masse å lære. Egentlig er jo dette en kjempefin arena og en kamp vi kan spille uten noe press på skuldrene. Dessverre mangler vi noe helt inn. Vi gir HamKam litt det de vil ha. De får masse overganger sentralt i banen, og vi er nesten i undertall hver gang vi mister ballen. Vi jobber for å bli bedre hver helg, og den prosessen får seg en liten støkk da vi opptrer slik vi etter hvert gjorde her. Det må vi gå gjennom og prøve å unngå senere, oppsummerer Storbæk, før han legger til:

– Det er bare å gratulere dem med opprykk og en god kamp.

Knappens suksessoppskrift

Med seieren over Nybergsund har altså HamKam på vei mot opprykk tatt 39 av 39 mulige poeng på Briskeby. Ifølge trener Kevin Knappen er oppskriften på suksess enkel.

– Det er mulig hvis man er så kjedelig at man tar én kamp av gangen hele tida, sier Knappen.

– Er det nok?

– Vi har vært solide over lang tid hjemme, og jo mer du vinner, jo mer vokser det en trygghet og stabilitet i laget. Det var viktig for oss å ta nummer 13 i dag og ta med oss det inn i neste sesong.

HamKam - Nybergsund 4 - 2 (3 - 1)

2. divisjon menn, 25. serierunde

Briskeby

1378 tilskuere

MÅL: 0-1 Tøråsen (18), 1-1 Sollie Rønning (30), Nordli (37), Sollie Rønning (42), 4-1 Sollie Rønning (68), 4-2 Saag (90)

HamKam: Lars Larsson Jendal - Truls Jevne Hagen, Jacob Egeris, Ruben Alegre, Juan Manuel Cordero Santana - Markus Solbakken, Petter Vaagan Moen - Simen Bolkan Nordli (Look Mickelson fra 52. min), Ivar Sollie Rønning, Ole Erik Midtskogen - Kevin Beugré (Mikkel Gran Frankmo fra 63. min)

Nybergsund: Morten Sætra - Vegard Skjørestad, Alexander Garcia (Samuel Perez fra 70. min), Victor Wagner Pedersen, Ole Kristian Nygård - Eino Puri, Jesper Andreasson, Eivind Holte Tøråsen (Ole Jørgen Rølsåsen fra 45. min) - Remond Mendy, Kaimar Saag, Semming Graff Nygård

Gule kort: Remond Mendy (Nybergsund)

Dommer: Ali Al-Hatem (Skreia IL)