Stiller ut bestefar i kulturhuset

Foto:

14 eldre mennesker har blitt portrettert av Katta-elever og bildene henger nå i foajeen på Kulturhuset.

DEL

– Bestefar har alltid vært hjelpsom og arbeidsom, så jeg ville sette han i fokus. Det har han fortjent, sier Jenny Louise Schjerven.

Imponert lærer

Hun har hengt opp to svart-hvitt-fotografier. Et rent portrett og et bilde av bestefaren i hobbyverkstedet.

– Som yrkesaktiv jobbet han som rørlegger, men som pensjonist er han blitt en ivrig hobbysølvsmed og knivmaker. I tillegg ordner han mye i huset og hjelper til. Som person er han veldig snill og kanskje litt tilbaketrukken. Han klager aldri på noe, sier Jenny Louise og smiler.

– Har han sett bildene du tok av deg?

– Ja, han ble veldig fornøyd, selv om han nok synes det var litt spesielt at han skulle på utstilling i kulturhuset.

Det er elever som går på medieproduksjon på Hamar katedralskole som har fått i oppdrag å portrettere seniorer i prosjektet «67 pluss».

– Jeg er veldig imponert! De er 16–17 år gamle og tar allerrde fantastiske bilder. Mye bedre enn da jeg selv var på deres alder. Veldig, veldig fint arbeid, sier lærer Arnfinn Johnsen, som selv er en kjent og merittert fotograf i byen.

– Elevene har fått litt av en utfordring, og måtte komme seg ut av sine egne komfortsoner. Det motet som skal til for å spørre noen om de vil stille opp til fotografering ... Det skal litt til, sier Johnsen.

– De har gått turt å pushe seg selv og har utviklet seg mye på dette prosjektet.

Og fra læreren har tilbakemeldingene noen ganger vært brutalt ærlige:

– En god del av dem har blitt sendt tilbake til fotoobjektet. Enkelte har fått beskjed om at det de har levert er søppel; At det ikke holder. Dermed har de måttet gjøre jobben på nytt. Også har de kommet tilbake med bilder som er helt fantastiske, sier Johnsen.

Engasjement

– Hva er grunnen til at dere startet dette fotoprosjektet?

– Utfordringen er å finne gode prosjekter som engasjerer elevene, samtidig som vi knytter det opp mot læreplanen. Dette er et prosjekt som dekker mye av det de skal lære. Jeg opplever at vi har truffet blink med prosjektet, fordi elevene har vært så engasjerte hele veien.

28 bilder henger oppe i kulturhuset ut februar.

Artikkeltags