Gå til sidens hovedinnhold

Fra mandag finner du arbeidsklær og renseri under samme tak på Hamar vest

Bekken & Strøm etablerer seg på Hamar vest og arbeidsklærgiganten får en utradisjonell samarbeidspartner med på laget. Det blir nemlig samdrift med renseriet som flytter sine to filialer under et tak.

Bekken & Strøm er leverandør av arbeidstøy, verneutstyr, skotøy, profil- og fritidsklær. Selskapet har egen produksjon av arbeidsklær. Bedriftens hovedkontor ligger på Gjøvik der 75 av i alt 100 ansatte holder til. Etableringen på Hamar blir den niende butikken på landsbasis. Lokalene ligger i krysset Aslak Boltsgate/ Vognvegen og har tidligere huset blant annet Pitney Bowes og Ipimp. At det også skulle bli renseri i samme lokalet skyldes litt tilfeldigheter.

– Vi var begge på utkikk etter lokaler og det var huseier som spleiset oss, sier salgskonsulent i Bekken & Strøm, Kjetil Østerhagen.

Tilfeldighetene ville nemlig også ha det til at May Britt Lillevold så etter en ny plass å drive renseri etter å ha drevet på Maxi en årrekke i tillegg til Hamar Kjemiske Renseri et par hundre meter unna de nye lokalene.

– Det er ikke så langt vi flytter, men det har vært mye jobb med å flytte alle maskinene, forteller Lillevold.

Slår to fluer i en smekk

Når dørene åpnes kommende mandag er det en ganske fiffig løsning kundene vil bli presentert for. De ansatte på renseriet vil nemlig betjene både renseriets mange brukere i tillegg til de som ønsker å handle fra Bekken & Strøms sortiment.

– Dette kommer til å bli kjempebra og vi har fått en super beliggenhet, sier Østerhagen.


Folk ønsker å prøve

Renseridriften av geskjeften har foreløpig ingen konkurranse fra nettaktører. Det er liksom litt ugreit å få klær renset på nettet. Utsalget av arbeidsklær og sko samt ikke minst fritidsklær opplever derimot en knallhard opponent i nettbasert salg. Det er imidlertid langt fra alle som gambler på at det de finner på nettet passer.

– Det å ha et sted hvor man kan ta på og prøve det man skal kjøpe er noe mange ønsker seg, sier Østerhagen som vet at går inn på at marked der det er mange tryner i samme trauet.

– Ja, det er mange om beinet i dette segmentet, men jeg er overbevist om det kvalitetsbevisste kommer til oss. Butikken kommer også til å fungere som et showroom for store kunder, avslutter han.