Bandet har drevet på siden 2008, men en plateutgivelse har altså latt vente på seg. De har gitt ut to EP-er og flere singler, og da pandemien kom fikk Autokarma, som har holdt relativt lav profil de siste åra, et godt påskudd til å ferdigstille plata.

– Vi har greid å holde koken og det har vært veldig målrettet jobbing mot den plata som kommer. På grunn av koronaen har vi fått langt færre forespørsler om å spille og det har gitt oss arbeidsro til å jobbe med plata, sa vokalist Geir Fredriksen Aasen til Hamar Dagblad i januar.

Veldig stolte

Låtene på albumet, ti i tallet, er ikke noe som har ligget og godgjort seg alle disse årene bandet har eksistert. Materialet er stort sett relativt nytt, men ikke så nytt at tekstene domineres av pandemidepresjon.

– Det er vel generelt ganske mørk stemning på albumet uten at det i utgangspunktet har noe med koronaen å gjøre. Klimautfordringene vi står overfor er et tema som går igjen i tekstene. Vi begynner jo å bli voksne nå og tekstene bærer litt preg av det. Plata har vel ingen rød tråd tematisk, men består av frittstående låter med ulikt budskap, sier Fredriksen Aasen.

Platecoveret har de fått laget av en designer i Indonesia som har mange plateomslag på CV-en.

– Vi har lagt noen penger i dette, men det er det verdt. Dette er første gangen vi får rotet oss til å lage et komplett produkt og vi er veldig stolte og fornøyde. Resultatet er det beste vi har fått til noen gang, forteller Fredriksen Aasen.


Hamar og Oslo

Plata som altså er å finne på musikkstrømmetjenester ifra fredag må jo selvfølgelig presenteres for publikum, og det var noe av grunnen til at de valgte å utsette utgivelsen. Albumet var nemlig i all hovedsak ferdig i vår, men smittesituasjon og påfølgende restriksjoner gjorde det lite hensiktsmessig å sette opp promoteringskonserter. Derfor ble utgivelsen dyttet til høsten der tanken bak var at det da ville være mulig å holde normale konserter igjen.

– Vi hadde vel håpet at vi skulle ha kommet litt lengre med dette nå, sier Fredriksen Aasen og sikter til pandemien.

Men konserter bil det etter hvert bli, uten at det blir noen sånn omfattende turne av det.

– Vi har fått øvd inn et konsertprogram og lagt noen planer, blant annet en releasekonsert før jul. Det blir ikke fryktelig mange konserter, men noen få utvalgte primært i Hamar og Oslo. Vi har jo hatt ganske lav aktivitet lenge nå, så det har heller ikke vært så stor etterspørsel om å booke oss, men vi håper det skal snu, sier Fredriksen Aasen.

Meek med på konserter

Bandet som foruten Fredriksen Aasen består av Atle Ringfalen, Per Kristian Skogli og Oscar Andre Lie-Foss kan fort få celebert selskap på scenen når konsertene drar i gang.

– Emil Meek kommer til å være med på noen av konsertene, forteller Fredriksen Aasen.

– Han er skikkelig god og med han på gitar i tillegg kommer det til å bli massivt, sa Fredriksen Aasen om MMA-utøveren i et intervju med Hamar Dagblad i januar.

Hvor vidt bandet kommer til å utgi flere plater er han usikker på sjøl om ting ligger bedre til rette enn på lenge.

– Det er mye jobb knyttet til et album og jeg tror at det heretter kun vil bli gi ut singler fortløpende, men nå har vi fått bygget oss et eget studio og sånn sett rigget oss for å kunne gi full gass utover, avslutter Fredriksen Aasen.