Gå til sidens hovedinnhold

Fredrik selger Garage og flytter til Kongsvinger: – Fikk et tilbud jeg rett og slett ikke kunne si nei til

Tre år etter at han tok over Garage Food & Drinks selger Fredrik Chi den særegne restauranten. Nå flytter han nemlig til Kongsvinger hvor han blir kjøkkensjef og daglig leder på Schøyens Bar & Grill.

– Dette var et tilbud jeg rett og slett ikke kunne takke nei til, forteller Chi til Hamar Dagblad.

I august 2018 hadde han sin første dag på Garage etter at han kjøpte restauranten fra grunnlegger Teodor Gubberud. Omsetningen var god i fra starten, men fra mars i fjor gikk det betydelig tyngre.

– Fram til pandemien gikk det bra, men det å leve kun av take-away er vanskelig. I tillegg er det vel ingen hemmelighet at det er en ganske heftig overetablering av spisesteder i Hamar, sier han.

Salg nært forestående

Restauranten er foreløpig ikke lagt ut for salg på det åpne markedet og det er ikke sikkert det blir noe behov for dette heller. Da Chi i den indre sirkelen av leverandører og bekjente i bransjen ytret ønske om å selge var det flere som viste interesse. Nå er prosessen kommet så langt at en kjøper har fått tilslaget og kun venter på bankens velsignelse til å signere kjøpskontrakten.

– Jeg håper at konseptet Garage kan drives videre, sier Chi.

Han kom til Hamar fra Sverige i 2004 i forbindelse med at hans søster Sandra skulle jobbe på Hot & Spicy og har altså fått med seg 17 år fra restaurantbransjen i Hamar.

– Det blir jo litt trist å dra fra Hamar. Det har vært fine år her, det er det ingen tvil om, sier han.

Flytter i oktober

Nå driver han Garage fram til 1. oktober før han begynner i sin nye jobb 1. november. I helga var han i Kongsvinger og ga byens befolkning en forsmak på hva som er i vente da han sto for maten på Festival Bohem.

– Responsen var helt enorm, forteller han.

Det var via bekjente han ble invitert til Kongsvinger for å se på mulighetene der og han ble fort overbevist om at dette var riktig å satse på.

– Dette var lokaler som O'Learys egentlig skulle etablere seg i, så det er store lokaler vi snakker om. Vi måtte faktisk be gårdeieren sette opp en vegg fordi vi ikke har brukt for så mye areal. Kjøkkenet jeg får der er omtrent like stort som hele Garage. Jeg tar med meg konseptet fra Garage til Kongsvinger, men der blir det altså langt større, sier han.

Garage vil være åpent som normalt med Chi på kjøkkenet fram til 1. oktober før han starter i sin nye jobb 1. november.

Chis æra på Hamar fikk for øvrig en litt kjedelig slutt.

– Det har vært en vannlekkasje her, så nå venter jeg på takstmannen. Vanligvis ville vi ha oppdaget dette tidligere, men det skjedde selvfølgelig da vi var borte i to dager. Det er nesten komisk, sier han.

Restauranten vil uansett holde åpent.

– Der gulvet har bulket seg opp litt får jeg bare sette opp noen skilt, avslutter han.