(Østlendingen)

Østli er arrangmentskoordinator for Beitostølen Fjellmaraton, og han har nå sett seg lei på at Birken "dundrer fram som de vil".

Beitostølen Fjellmaraton annonserte at de ville flytte sitt løp fra 6. juni til 5. september for 11 dager siden.

Fredag bekreftet Birken AS at de har valgt å legge årets Birkebeinerløp på samme dato.

«Hei Birken! Seriøst! Hva med å gjøre som oss, og sjekke hjemmesider? Men dere brydde dere vel ikke. Dere er jo storebror. Dere rapper godteriet vårt, og prøver vi å ta det tilbake, banker dere oss. Takk skal dere faen meg ha,"! skriver Erik Østli på nettsidene til Beitostølen Fjellmaraton.

Da Østlendingen pratet med ham fredag formiddag, var han fortsatt oppgitt og lei av «storebror.»

– Det er en reell fare for at vi kommer til å halvere deltakerantallet vårt. Vanligvis har vi rundt 2.000 deltakere, og det er mange som normalt deltar i begge løpene, påpeker Østli.

Birken: – Forstår at det blir reaksjoner

Daglig leder i Birken AS, Eirik Torbjørnsen, sier til Østlendingen at han forstår at det blir reaksjoner, men at man i dagens situasjon må ta høyde for at høsten blir fullpakket med løp og ritt nesten hver helg.

– Svært mange har måttet flytte sine arrangement til september og oktober, og får vår del var det også økonomiske hensyn som ble lagt til grunn for å velge helgen 5. september. Det er helgen etter rittet, og dermed kan vi lage en festivaluke, der vi slipper unna med et opp- og nedrigg, påpeker Torbjørnsen, og legger til:

– Det er selvsagt beklagelig at man kolliderer med løp og ritt både lokalt, regionalt og nasjonalt, men det er umulig å finne en helg som ikke krasjer med noe annet. Og jeg tror bare det vil bli mer av det ettersom flere og flere flytter sine arrangement til høsten.

– Hører hva de sier, men gidder ikke å høre på det

– Jeg forstår alt de sier, men med den argumentasjonen kunne de også ha lagt løpet en uke før rittet. For meg blir det vikarierende argumenter. Jeg hører hva de sier, men jeg gidder ikke å høre på det, kontrer Østli, som ikke har tenkt å la storebror slippe billig unna:

– Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å dra flest mulig deltakere til Beitostølen, og så får Birken drive på som de gjør. Dette er ikke første gangen de flytter sitt arrangement tett på vårt. Tidligere var rennet en høst-aktivitet, og så valgte de å flytte det til uke etter oss i juni. Og de trenger jo ikke å spørre noen, fordi de er størst, sier Østli, før han myker opp litt:

– Jeg og vi tar ikke vår død av dette. Vårt løp gir kjærkomne kroner i kassa for et idrettslag, men det står ikke og faller med dette. Vi planlegger å arrangere løp i årene framover også, sier Østli, og legger til:

– Det har skjedd større katastrofer enn dette i verden, og vi er ikke uvenner med Birken. Men akkurat nå er vi litt lei storebroren vår!

Trysilrypa samme helg

Og det er ikke bare Beitostølen Fjellmaraton som arrangeres denne helgen. Også Trysilrypa er planlagt avviklet fra 4. til 5. september.

– Det som er situasjonen for oss nå, er at planleggingen av Trysilrypa går som vanlig. Men vi erkjenner at vi må ta noen strategiske beslutninger, og de vil vi ta etter at regjeringen kommer med sine nye og oppdaterte uttalelser den 14. april. Etter det vil destinasjonsselskapet og Nybergsund IL Trysil avvikle et møte den 15. april, der vi skal diskutere hvordan vi skal håndtere dette videre. Så vil vi ta en endelig beslutning den 16. april, sier styreleder i Nybergsund IL Trysil, Bernt Amdahl.

– Intensjonen og håpet er at vi arrangerer Trysilrypa som planlagt, og man må jo i alle fall øyne muligheten for det når det er snakk om en dato så sent som i september. Men det er ingen som kan garantere noe lenger, så vi vil avvente regjeringens uttalelser før vi tar en endelig beslutning!