Frida Ånnevik tildelt Skjæraasenprisen: – En ære

PRISVINNER: Frida Ånnevik er tildelt Skjæraasenprisen 2020. Her fra veterankorpsets 35. julekonsert i desember i fjor.

PRISVINNER: Frida Ånnevik er tildelt Skjæraasenprisen 2020. Her fra veterankorpsets 35. julekonsert i desember i fjor. Foto:

Du kjenner henne kanskje best fra TV 2s «Hver gang vi møtes». I oktober kommer 35 år gamle Frida Ånnevik fra Hamar til Trysil for å motta Skjæraasenprisen 2020.

DEL

(Østlendingen) Ånnevik har sakte, men sikkert opparbeidet seg til å bli en av Norges fremste artister. 3. oktober klokka 19 mottar hun Skjæraasenprisen i kulturhuset Hagelund, to år etter at prisen ble delt ut til Kari Bremnes.

Hun er stolt og glad over å motta den prestisjefylte prisen, som i år utdeles for 11. gang.

Stor inspirasjon

– Det er en ære å få være i fint selskap med tidligere prismottakere som jeg ser så opp til. Den tradisjonen jeg bærer med meg som visedikter fra Hedmark gjør meg trygg og rota. Samtidig gir den meg sjøltillit til å skrive her og nå, i egen samtid, sier hun til hjemmesiden til Trysil kommune.

35-åringen fra Rindabu utenfor Hamar forteller at pristildelingen inspirerer henne.

– Den oppmuntrer og minner meg på at det er en tidløs øvelse, å tørre å dikte om livet, sjøl om det er aldri så digert, sier hun til kommunens nettside.

Nært forhold til Skjæraasen

Hun har hatt et nært forhold til Einar Skjæraasens tekster.

– Orda til Skjæraasen har jeg sunget og lest. Det er en letthet i vekslinga mellom poesi og det alminnelige i diktingen hans, og det er ei slik veksling jeg ønsker å få til i det jeg skriver sjøl.

Frida Ånnevik drev med musikk og teater i oppveksten. Hun har musikkutdanning fra rytmisk linje ved Universitetet i Agder, og utga debutalbumet Synlige hjerteslag i 2010.

Siden gitt ut fem soloplater og flere samarbeidsprosjekter.

For Synlige hjerteslag vant hun Grappas debutantpris Albumet fikk 10 av 10 poeng på NRK P1-programmet Norsk på norsk. Hun vant Tekstforfatterfondets debutantpris Lyspunkt for 2010. For albumet ble hun dessuten nominert i to kategorier i Spellemannsprisen 2010 årets nykommer og viser. I 2011 ble hun tildelt Vidar Sandbecks kulturpris

25.000 kroner

I Hagelund 3. oktober vil ordfører Erik Sletten overrekker prisen på 25 000 kroner. Kulturavdelingen setter sammen et festprogram med innslag fra lokale artister i første avdeling.

– Etter pausen ser vi fram til en nær og poetisk kulturkveld der publikum får høre musikalske høydepunkter fra Frida Ånneviks repertoar. Kanskje kommer hun med noen ferske låter også, og til Trysil-publikummet håper vi hun tar utfordringen med å gi sin egen tolking av et Skjæraasen dikt, sier kultursjefen til kommunens nettside.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken