Eliten kommer til Hamar

VENTET TIL HAMAR: Filip Ingebrigtsen (t.v.) og Henrik Ingebrigtsen er ventet til Børstad Idrettspark og elitestevnet i friidrett i mai 2015. Dette blir også åpningen av den splitter nye arenaen.

VENTET TIL HAMAR: Filip Ingebrigtsen (t.v.) og Henrik Ingebrigtsen er ventet til Børstad Idrettspark og elitestevnet i friidrett i mai 2015. Dette blir også åpningen av den splitter nye arenaen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Helga 23. og 24. mai åpner nye Børstad Idrettspark på Børstad med et norsk elitestevne. EM-sølvvinner Henrik Ingebrigtsen er meldt.

DEL

Storslagne Hamar Idrettspark på Børstad ligger nå dypt under tung hvit snø, men om kun fire måneder vil Norges-eliten innta stadion på åpningshelgen.

Når hjernene bak friidrettsanlegget startet å se på arrangementer den første sesongen så startet snøballen å rulle. Først kom tanken om lokale kretsstevner, men så kom tanken om Østlandsmesterskapet opp.

– En tanke vi egentlig syntes var litt stor, forteller Morten Evensen i Hamar IL.

Men det stoppet ikke der.

Nå har Hamar fått et av tre elitestevner som arrangeres i løpet av året. De har i tillegg klart å kapre åpningsstevnet.

– Dette er stevner som de siste årene har vært arrangert i Trondheim, Berge, Oslo og Florø, forteller Dag Kåshagen i Hedmark Friidrettskrets.

Når eliten kommer til Hamar så vil det naturlig nok bli spydkonkurranse, som har lange tradisjoner i Hamar. Det vil bli sprintøvelser – fortsatt uvisst hvilke og det er klart at hele norgeseliten på 800 meter for menn stiller.

– Da kommer løpere som Henrik Ingebrigtsen, broren Philip Ingebrigtsen. Det samme er Thomas og Andreas Roth fra Ull/Kisa. Jeg regner også med at den lokal Emil Austad vil stille på hjemmebane, sier Kåshagen.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen mente dette er stort for Norsk friidrett.

– Hamar er nå den siste byen på Østlandet som har en topp moderne bane. Det trenger distriktet og ungdommen. Kampen om å tiltrekke seg talentene er stor, sier Hansen.

– Elitestevner er det beste vi har etter Bislett Games. Dere er heldige som får åpningsstevnet, som tradisjonelt er svært godt besøk, sier Svein Arne Hansen.

Artikkeltags