– Blir et prestisjestevne

KLARE: Bård Venholen, Leif Engebretsen og Dag Kåshagen er klare for Norwegian Grand Prix på Børstad førstkommende helg. Elitestevnet åpner den nye flotte anlegget. Foto: Jan Morten Frengstad

KLARE: Bård Venholen, Leif Engebretsen og Dag Kåshagen er klare for Norwegian Grand Prix på Børstad førstkommende helg. Elitestevnet åpner den nye flotte anlegget. Foto: Jan Morten Frengstad

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Løpsledelsen legger ikke skjul på at Norwegian Grand Prix på Børstad blir en prestisjestevne for HIL og Hedmark Friidrettskrets.

DEL

Det er norgeseliten som samles til nasjonal sesongåpningen på Børstad kommende helg.

Stevnet blir samtidig selve åpningen av 150-millionersanlegget på Børstad.

– Det har vært hektiske uker, og dette er ikke noe vi kunne gjort på 14 dager. Derfor var det viktig at vi startet så tidlig som vi gjorde, sier Dag Kåshagen og Bård Venholen, begge fra Hedmark Friidrettskrets.

Sendes direkte på TV

Det var ingen selvfølge at Hamar skulle få elitestevnet, men en offensiv gjeng satset og de tror det betyr mye.

– Dette blir en skikkelig kickstart for både anlegget og kretsen. Vi tror det at vi fikk det gir en god signaleffekt og at det kan føre til økt rekruttering. Vi får vist fram eliten og de beste lokale utøverne, sier kretsens daglig leder, Venholen.

Elitestevnet sendes direkte på TV2 Sportskanalen. De gjør sitt til at arrangørene håper på en prikkfri gjennomføring.

– Vi skal nok klare gjennomføringen godt, men det er knyttet spenning til det, for dette er det største utendørs stevnet som er arrangert i Hamar siden 80-tallet, så det er klart at det ligger prestisje for oss i å få gjennomført dette på en god måte.

Leif Engebretsen er erfaren stevneleder, og har allerede 20 innendørs NM i Stangehallen i beltet, så stevnet er i de beste hender.

Forhåndssalget av billetter har foreløpig ikke tatt av, men arrangørene håper at flere finner vegen til Børstad og lager en folkefest på Hamars nye friidrettsbane lørdag.

Flere sterke felt

800 meter for menn bli selve gullkornet på stevnet. Her stiller både det lokale håpet Emil Oustad og Henrik Ingebrigtsen til start, sammen med norgeseliten.

Lillebror Philip Ingebrigtsen skal løpe 3000 meter.

HIL og kretsen forsøker også noe nytt med et invitasjonsheat for 15-16-åringer på 1.500 meter. Her stillet minstebror Ingebrigtsen, Jacob.

Isabelle Pedersen er klar for 100 meter hekk.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marthe Kristoffersen var melt på 3.000 for kvinner, men Marthe har meldt forfall og Astrid er fortsatt usikker.

Artikkeltags