Bla i bildene over for å se flere motiver fra frisørenes første arbeidsdag.

– Vi har vært igjennom en kjedelig tid, men endelig er vi i gang igjen. Vi er tre frisører på jobb som er vant med høyt kundetrykk, så vi gyver på for å kunne ta unna køene som dukker opp, sier frisøren Oscar Mørk.

Strenge tiltak

Frisører og hudpleiere fikk mandag morgen åpne igjen. Hos Podium på CC Hamar var også kunder og frisører glade for at hverdagen vender gradvis tilbake:

– Veldig mye å huske på for å tilfredsstille alle tiltakene, men det var godt å møte kundene igjen, som er litt rastløse og utålmodige etter å ha ventet i seks uker, sier frisør Ine Aasen hos Podium i Hamar.

Det gikk ikke mange minuttene fra salongen åpnet før ventetiden for å få frisørtime var oppe i tre uker.

Først i frisørstolen denne dagen, Irene Owens:

– Jeg kjappet meg og bestilte på appen med en gang jeg forsto at de skulle åpne. Så gikk det heldigvis igjennom. Deilig å få stelt håret igjen.

På Østre Torg satt kunde Morten Lund i frisørstolen til Jan Morten Hustad hos den særegne barbersalongen Cut Throat Barbershop.

Der er de vant med lange ventelister, men nå kan det bli enda tøffere å få time:

– Jeg hadde time i dag, så da var det heldigvis bare å møte opp. Skjegget og håret har fått gro i stengeperioden, men jeg er ikke redd for å gå til barbereren. Tar man forholdsregler og er nøye med vask, så skal nok alt gå bra, sier Morten og smiler.

– Vi merker at ting tar litt mer tid og at alt er mye mer strengere. Alt skal desinfiseres mellom hvert kundebesøk og renholdet i salongen skal prioriteres. Uansett, godt å være tilbake på jobb, sier Jan Morten.

Ventetid til juni

Inne på Perry i Hamar ringer telefonen i ett sett. Caroline Gimse har så vidt tid til å snakke med avisen:

– Vi er ikke à jour med å ringe alle kunder som har timer og må kjøre noe utvidede åpningstider for å ta unna listene og for at det ikke skal være for mange kunder i salongen på samme tid. Uansett: Vi er glade for at folk tydeligvis vil få til frisøren og at kundene ikke er bekymret for å møte opp.

– Når kan folk få klipp hos dere?

– Det er sikkert ikke mulighet for å få en time før ute i juni et sted. Trist at ikke man får hjulpet alle, men det hjelper kanskje litt på situasjonen at folk skal ikke i bryllup og konfirmasjoner og andre store arrangementer på ei stund.

– Vi stiller uansett alle i samme båt. Jeg skulle selv ha gjort noe med etterveksten, men har ikke tid til å gjøre noe med det nå. Det utgår, sier Caroline og smiler.