500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

De trenger oppdragelse

Artikkelen er over 5 år gammel

At det ikke er et utetilbud til ungdommene i byen gjør at de ikke vet hvordan man ter seg når man er ute i lystig lag.

At 18-åringene ikke har noe tilbud på utested synes daglig leder på Sebs hotell, Hein Michalsen er en uting. Han skulle gjerne ønske at det fantes en arena i Hamar hvor ungdommen kunne lære seg de sosiale reglene man bør følge når man er ute på byen.

– Hovedfokuset bør være at «kidsa» får en arena hvor de får med seg reglene mens de enda er oppegående nok til å få de med seg, sier Michalsen.

Han mener det er bedre at ungdommen lærer seg at de faktisk kan komme tidlig til utestedet og ta et par pils, i stedet for å komme stupfull klokka halv ett.

– Da kan det fort bli kollisjon mellom vaktene og ungdommen – at det blir et maktapparat mot en stadig mer sint og full ungdom. Det må være bedre å tidlig bygge en god kunderelasjon, sier Michalsen.

Lærer ikke reglene

Han ser at mange fester godt på privatfester og legger seg til visse vaner og uvaner der.

– Når de så kommer ut i en systematisert utelivsbransje med regler de må forholde seg til kan forholdet fort bli utfordrende. Som for eksempel noe så enkelt som at man ikke slår først. Rett og slett at ungdommen lærer seg å håndtere situasjoner de lett kan komme opp i etter de har tatt et par øl, sier Michalsen.

Positive konsekvenser

Selv kunne Michalsen gjerne hatt åpent for 18-åringer en gang innimellom, men det kan han ikke uten tillatelse fra kommunen.

– Jeg tror all preventiv opplæring i riktig og god drikkekultur kommer de fleste til gode. Man kan gjerne lære at man ikke trenger å helle nedpå en halvflaske med vodka før man skal inn på puben, sier han.

Selv kunne Michalsen ønsket seg en litt mer dynamisk kommune som hadde gjort det lettere å gi et tilbud til 18-åringene.

– Det hadde vært fint om kommunen også kunne sett de positive konsekvensene av en tidlig intervensjon og opplæring av ungdommen, sier han.

LES OGSÅ: Hit drar de unge