Hit drar de unge

DRAR HIT: Til Styx i Elverum reiser ungdom som ikke får feste i Hamar. (Foto: Nils Henning Vespestad)

DRAR HIT: Til Styx i Elverum reiser ungdom som ikke får feste i Hamar. (Foto: Nils Henning Vespestad)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Styx i Elverum har både lokaler og muligheter til å ta imot 18-åringene. I tillegg har de to hovedgrunner til at de lykkes med et ungdomssted: studenter og forsvaret.

DEL

Styx i Elverum har alltid vært ungdommenes utested. Stedet har skiftet eiere flere ganger, og har også en periode prøvd seg med annet navn og 20-årsgrense. Nå er det tilbake til 18-årsgrense på stedet som drives av duoen Jan Thore Engen og Hanne Linderud. De er også kjent for å drive Dolly Dimples i Hamar, og det er også disse som starter opp nye Victoriahaven.

BAKGRUNN: Mangler et utelivstilbud

Lokalet og målgruppen

Engen tror at det er flere grunner til at Styx lykkes så godt som utested for ungdommer.

– Lokalet har mye å si. Vi har god plass på Styx, og da er det greit å holde oversikten. Det er heller ingen store vindusflater, og vi har et godt vaktselskap, forklarer Engen.

Han legger til at Elverum har både studenter og forsvaret som gjør at det stadig kommer folk i den aldersgruppen som ønsker å gå ut.

– Det er mange mennesker som frekventerer Elverum, og uten disse to miljøene hadde det nok ikke vært like vellykket, sier Engen.

Han tror de ulike skjenketidene i Hamar og Elverum kanskje har litt å si, men ikke at det er det viktigste kriteriet. Ei heller tror han at avstanden spiller så stor rolle for de unge på byen.

– De minuttene det tar fra Hamar til Elverum er nok ikke avgjørende. Det står mer på om de får tak i transport eller ikke. Men vi opplever gjerne at en gjeng går sammen og bestiller seg en maxitaxi. Da blir det ikke så dyrt heller, sier Engen.

Lite problemer

Selv føler han ikke at 18-åringene er noe problem å ha med å gjøre når de er ute, men de kan være litt mer uvørne.

– De trenger en opplæringsfase, men vi opplever generelt sett lite problemer med dem.

På spørsmål om han ikke kunne tenke seg å starte et utested for 18-åringer i Hamar nå som han er stadig mer involvert i bransjen i byen trekker han på det.

– Jeg lar det henge i lufta. Jeg driver jo i bransjen, og det er et marked for alt om man gjør det riktig, sier han.

LES OGSÅ: De trenger oppdragelse

Artikkeltags