Jentekveld i kodeklubben

Bildetekst
Bildetekst

Bildetekst Bildetekst

Artikkelen er over 2 år gammel

Kodeklubben Hamar skal mandag ha en egen kveld rettet mot jenter og deres foresatte. Det skjer på Hamar Katedralskole.

DEL

Det blir introduksjon om hva kodeklubben er for noe, testing av aktiviteter og informasjon.

– Målet vårt for Kodeklubben Hamar i 2018, er å få med oss flere jenter. Det er dessverre slik at selv om likestillingen i dette landet er kommet langt, så ligger det mekanismer i samfunnet som hindrer jenter i å lære seg nødvendig kunnskap for å bli digitale skapere. «Jenter skal være forbrukere av digitale medier, ikke skapere av det», er beskjeden vi sender ut til barn og unge...

– At jenter i snitt har utgjort mindre enn ti prosent av vår deltakermasse siden oppstarten i 2014, bekrefter den skjevheten som ligger i samfunnet. I den samme aldersgruppen er det omtrent like mange gutter og jenter som driver med idrett, musikk og friluftsliv, så det er ingen grunn til at digital teknologi skal være noe annerledes. For når det gjelder å være digitale «forbrukere» er det svært liten forskjell mellom gutter og jenter!, opplyser Helge Johnsen.

– Derfor kommer vi i 2018 til å gjøre flere grep for å løfte jentene på Hedmarken.

– Dette betyr også at i 2018 og fremover, vil i første omgang nybegynnere bli kvotert inn i klubben, for å sikre så jevn kjønnsfordeling som mulig i klubben. Derfor er det ikke lenger «kun» førstemann til mølla som gjelder.

– Naturlig nok driver vi ikke med «jentelag» og «guttelag» i koding.

Artikkeltags