Gå til sidens hovedinnhold

Fruktbart naboskap: – Det viste seg at hun likte mye av den musikken jeg ikke snakker høyt om at jeg liker

Da Johanne Kippersund havnet i samme nabolag som Ørnulv Snortheim for et par år siden skjøt det påbegynte samarbeidet fart og Paper Crown ble født. Fredag kommer debutalbumet fra Hamar-duoen.

Tilfeldighetene ville ha det til at Johanne Kippersund for et par år siden havnet på Ankerløkka med flyttelasset sitt. Rett i nærheten bodde Ørnulv Snortheim som har sitt eget studio hjemme. Som markante personligheter i byens musikkliv hadde de nær sagt selvfølgelig møttes tidligere, blant annet i coverforestillinger i byen. Samtalene dem imellom synliggjorde en kjemi som det var verdt å bygge videre på.

– Det viste seg at Johanne likte mye av den musikken jeg ikke snakker høyt om at jeg liker. Hun liker liksom pop på en hemningsløs måte, sier Snortheim.

At et album var relativt nært forestående var de lite som tydet på i starten av bekjentskapet. Sanger ble skrevet og bearbeidet fra begge hold, men det ble hengende litt i lufta.

– Det var mange av låtene på plata som opprinnelig var veldig langt unna å få bli med, sier Snortheim.

Omstendelig navnevalg

Da samarbeidet var formalisert og låtene begynte å ta form var det på tide å lande på et bandnavn for den ferske duoen og det ble en relativt omstendelig prosess. Hele seansen kunne minne om noe de andre kjente naboene, nemlig «De to gode naboene» fra barne-tv kunne stelt i stand.

– Vi skrev opp alt vi kom på av kule ord og potensielle navn ned på lapper og la utover gulvet. Det var vel sikkert hundre lapper som ble spredd utover, forteller Kippersund.

Men løsningen viste seg ikke å ligge på gulvet, men i en av deres egne tekster. I låta «This round» synges det nemlig: «just stay a little while you’ve got it down/ leave it all behind/ dancing in the ditch with paper crowns stumbling around»

Dermed fant de bandnavnet i sin egen tekst.

– Sånn sett var det kanskje bortkastet med alle lappene, men på denne måten ble vi i hvert fall sikre på at vi hadde funnet riktig navn, forteller de.

Og navnet gir konnotasjoner som de liker.

– En papirkrone er liksom det billigste virkemiddelet for å skape en fest og vi liker å gjøre litt ekstra for publikum på konserter, sier Kippersund.

Fleksibelt format

Og hva de har å by på når de lanserer albumet «Dreamers» er det bare å møte opp på Hamar Teater torsdag kveld for å finne ut. Da får de spille en etterlengtet konsert med kapasitet til om lag 100 publikummere.

– Det blir veldig gøy å holde konsert igjen og det er noe vi har ladet opp til veldig lenge. Det er veldig kjedelig når ting blir avlyst og det kan skje igjen, men jeg klarer ikke å slutte å glede meg til ting av den grunn, sier Kippersund.

Med seg på scenen torsdag har de fullt band, men ser for seg at de kan reise rundt kun som en duo, noe som kan være praktisk nå om dagen.

– Med duoformatet er vi veldig fleksible og kan i prinsippet spille overalt og det skal vi gjøre så fort det er lov, sier de.