(Ringsaker Blad)

– Lag og foreninger har nå tatt i bruk idrettshaller og kulturhus som ble stengt på grunn av koronasituasjonen.

Det melder Ringsaker kommune i en pressemelding onsdag ettermiddag, og Furneshallen på Stavsberg er et av stedene hvor gleden er stor over at håndballaget har fått vende tilbake til den nye storstua.

– Det er en stor glede å få komme «hemmat» i hallen for å starte treningen igjen. Vi har mange som har ventet spent og som ivrer etter å få spille litt igjen, og ikke minst møte lagkamerater. Jeg synes kommunen har vært flinke til å informere om hva som skal til for å få startet treningen igjen med hensyn til Covid-19 og smittevern. Vi i Furnes håndball følger de kravene som er satt, og informerer alle involverte. Gleden er i alle fall stor for å starte med håndball igjen, sier Joakim Thorshaug, leder i Furnes håndball.

Bildeserie

Se hvem som storkoste seg i den nye Furneshallen

Lars Ivar Ulmo, som har ansvaret for utleie av kommunale idrettshaller og kulturbygg i kommunen, mener de fleste lag og foreninger har satt seg godt inn i smittevernreglene som gjelder.

– Vi har utarbeidet egne retningslinjer for bruk av haller og kulturbygg, i tillegg til at forbundene har utarbeidet spesifikke retningslinjer for ulike idrettsgreiner og for kor og korps. Det er en forutsetning at alle følger disse retningslinjene, slik at vi sørger for en smittefri og trygg bruk av lokalene, sier Ulmo ifølge pressemeldingen.

Kommunen understreker at det i tillegg til at det er viktig at regler og rutiner knyttet til smittevern blir fulgt, så er det også viktig og en selvfølge at deltakere som har symptomer på luftvegsinfeksjon eller som er syke, ikke skal møte til trening eller øvelse.