2000 nye innbyggere i Brumunddal på tjue år - Furnes vokser mer enn Moelv

FORNØYD: Rådmann Jørn Strand under kommunens rammekonferanse på Sjusjøen i dag.

FORNØYD: Rådmann Jørn Strand under kommunens rammekonferanse på Sjusjøen i dag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brumunddal opplever den største befolkningsveksten i Ringsaker, og i øyeblikket blir det raskere flere folk helt i sør enn i Moelv.

DEL

(Ringsaker Blad) Det viser tall som rådmann Jørn Strand presenterte under kommunens rammekonferanse på Sjusjøen, som pågår tirsdag og onsdag.

– Hele Ringsaker er i god utvikling, fastlår rådmannen til kommunestyrerepresentantene i salen, og forteller at det siden 2007 har blitt bygget om lag 2000 boliger i kommunen.

Størst fart har Brumunddal, som de siste tjue årene har fått om lag 2000 nye innbyggere. 1333 av disse har kommet de ti siste årene, noe som gir en befolkningsvekst på 11,4 prosent siden 2008.

13.053 bor nå i Brumunddal.

Flere blir furnesinger

Til sammenligning bor 5.019 mennesker i Moelv. 180 flere innbyggere de siste ti årene gir en vekst på 3,7 prosent.

Det er den tredje største befolkningsveksten i Ringsaker.

For i Furnes bor det nå 4.657 personer. I 2008 bodde 4.246 mennesker i søndre del av kommunen. Det betyr en befolkningsvekst på 9,7 prosent.

Regner man tjue år tilbake, har Moelv opplevd en befolkningsvekst på 7,8 prosent, mot 12 prosent i Furnes.

– Vi skal kna Nydal

Strand understreker at Furnes-bygda er viktig for kommunen når det gjelder næringssatsing, og mener den kommende handelsparken nedenfor Olrudsenteret har det største potensialet for plasskrevende handel mellom Oslo og Trondheim.

– Vi skal kna Nydal opp og fram til å bli et handelssentrum, sier Strand.

Rådmannen er generelt entuasiastisk over veksten Ringsaker opplever, både når det gjelder boligbygging, næringsutvikling og ny infrastruktur, som bygging av ny E6.

– Aldri før har vi opplevd en slik vekst, aldri før har vi hatt så store muligheter, sier rådmannen.

Mindre vekst i øvrige deler

I resten av Ringsaker er befolkningsveksten moderat - og selvsagt er en årsak at det i disse områdene ikke har blitt bygget mye nytt de siste årene.

1.729 mennesker bor nå på Rudshøgda og i Gaupen, og området har hatt en befolkningsvekst på 0,8 prosent de siste ti årene.

Ute på Nes bor det nå 4.570 mennesker, mot 4.568 i 2008. Men går vi tilbake til 1999, fantes det 4.612 nesninger. Det gir dermed en nedgang på 0,9 prosent.

I nordre Ringsaker bor 5.071 personer - noe som er 24 flere enn for ti år siden.

2017 var forøvrig det første året på mange år hvor Ringsaker hadde en høyere befolkningsvekst enn landsgjennomsnittet.

En stor andel av de som flytter til Ringsaker, flytter fra andre kommuner i Hedmark, eller fra kommuner i Oppland. De som flytter ut, flytter også til andre steder i Hedmark, eller kjører flyttelasset over Mjøsbrua til Oppland.

Oslo er tredje største i begge kategorier.

Artikkeltags