Lego-suksess for unge furnesinger - til finalen i verdens største kunnskapskonkurranse

JUBEL: Team Splash fra Stavsberg jubler etter å ha gått til topps under stor Lego-konkurranse. Nå skal de representere mjøsregionen i den skandinaviske finalen.

JUBEL: Team Splash fra Stavsberg jubler etter å ha gått til topps under stor Lego-konkurranse. Nå skal de representere mjøsregionen i den skandinaviske finalen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble full klaff på Gjøvik for elevene ved 7. trinn på Stavsberg skole.

DEL

(Ringsaker Blad) For de 19 elevene i Team Splash, som de kaller seg, gikk i helga helt til topps i den regionale finalerunden i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering, First Lego League.

De unge håpefulle fra Furnes danket ut tolv andre lag, og dermed fikk elevene betalt for flere uker med forberedelser.

I tillegg til å bli sammenlagtvinner på Gjøvik i helga, får de nemlig også konkurrere i den skandinaviske finalen på Fornebu 1. desember.

De unge håpefulle fra Furnes etterlot et solid inntrykk hos arrangørene:

– Team Splash fra Stavsberg Skole har lagt ned en iherdig innsats både på skolen og fritiden for å løse et aktuelt problem. Det er nettopp denne egenskapen som skaper realfagstalenter, og samfunnet er helt avhengig disse kloke hodene for å løse dagens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Årets tema var «Into Orbit», hvor lagene skulle se nærmere på en utfordring som mennesker kan møte på når de skal oppholde seg i verdensrommet over lengre tid.

7. trinn og Team Splash stakk også av med teknologiprisen i konkurransen, mens 6. trinn fra Stavsberg, kalt StarDust, hanket inn kjerneverdiprisen.

Dette er First Lego league

  • Verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10 - 16 år.
  • I Skandinavia er turneringen et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning.
  • Over 14 000 deltakere fordelt på 900 lag deltar i Skandinavia, mens turneringen samler over 280 000 barn på verdensbasis.
  • Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.
  • Den skandinaviske finalen arrangeres 1. desember i Equinors lokaler på Fornebu.

Artikkeltags