Lions har nemlig fått låne et stort område av Strandgateparken lørdag 20. august, og da skal det kjempes om heder og ære. I disse dager går de nemlig ut med innbydelse til bedrifter i Hamar for å få så mange som mulig til å stille med tremannslag. Påmeldingsavgiften er på et valgfritt beløp på minimum 1.000 kroner for hvert lag. Pengene som kommer inn via påmelding og profilering i programmet som skal trykkes opp går til bygging av et familie- og kompetansehus på Beitostølen Helsesportsenter.

– Det er ikke primært på grunn av pengene vi gjør dette. Vi har lenge hatt lyst til å gjøre noe for byen, i byen og ser på dette som en mulighet til å vise oss fram litt og lage liv i parken, sier Kåre Rise og Geir Kleven i Lions.

Jobber med konseptet

Ideen er på sett og vis en videreføring av andeløp og balløp de har arrangert tidligere hvor deltakerne kjøper en nummerert ball eller plastikkand før den settets ut i elv eller noen form for vassdrag. Dette er blant annet prøvd i Kirkebakken i Hamar tidligere uten at dette var noen braksuksess. Denne gangen er det altså litt andre saker det skal konkurreres i, men konseptet er fortsatt i støpeskjeen.

– Foreløpig har vi ikke spikret så mange konkurranser, men har vel kommet fram til at hesteskokasting garantert blir med. Vi regner også med at tautrekking blir en del av opplegget, forteller de.

Øvrige aktiviteter skal de bruke de nærmeste ukene på å bestemme, men med tanke på at det skal foregå i en park er det nærliggende å tro at det blir konkurranseformer man kjenner fra 17. mai, basarer og lignende.

– Her skal det være noe alle skal kunne delta på, både voksne og barn. Det skal også være mulig for de bedriftene som ikke klarer å stille tremannslag å delta på noen av konkurransene. Vi har jo et håp om at bedrifter innen samme bransje utfordrer hverandre, sier Lions-gutta.

Kan bli tradisjon

De tror dette kan bli et populært tiltak.

– Vi er i hvert fall optimistiske for vi er vant til å bli tatt godt i mot, forteller de.

Hvor vidt initiativet er grunnsteinen i det som skal utvikle seg til en tradisjon tør de ikke garantere.

– Vi har jo tidligere dratt i gang ting hvor planen var at det skulle bli en tradisjon, og som ikke er blitt det , så vi tør ikke love noe. Vi tenker først og fremst at dette er muligheten vi har lett etter for å skape aktivitet i sentrum, men hvis vi lykkes med en slik aktivitetsdag vil vi selvfølgelig vurdere å gjenta det, sier de.

Og for bedrifter som synes dette ser interessant ut, men som trenger litt tid til å bestemme seg er det ikke noen bråhast.

– Vi har foreløpig ikke satt noen påmeldingsfrist, avslutter Kleven og Rise.