– Bare vent, så skal du se at guttene begynner å gå med hockeysveis igjen.

Gry Alice Lund (63) fra Hamar tenker tilbake på hårfrisyrene som en gang var og det faktum at det meste på et eller annet tidspunkt blir populært igjen. Det er også riktig å si at det har vært noen trender siden hun i 1983 åpnet Salong Hårfagre på Olrud, sammen med Helge Enger. På et tidspunkt tok hun over hele geskjeften selv. Salong Hårfagre er i dag organisert som et AS med fire ansatte, inkludert Lund, som er eier.

De tre andre ansatte er Gerd Anita Martinsen (62) fra Hamar, Aina Skuggerud (50) fra Ingeberg og Anette Wangen (42) fra Brumunddal. Martinsen begynte å jobbe i salongen i 1992, Skuggerud i 1996 og Wangen i 2007. Dermed kan de fire frisørene til sammen skilte med 106 år på gulvet i frisørsalongen.

– Når man har gått sammen i så mange år, så blir man nesten som en søskenflokk. Det er en veldig hyggelig gjeng å jobbe sammen med. Vi kjeder oss ikke, smiler Lund.

– Har det veldig bra sammen

Skuggerud skriver under på at det er trivelig på jobb.

– Vi har det veldig bra sammen. Vi må vel gjøre det når vi har vært her så lenge, humrer hun.

I frisørstolen sitter furnesingen Turid Sandviken. Hun er en av mange trofaste kunder.

– Hvor lenge jeg har klippet meg her? Nei, det vet jeg ikke. Det har vært i så mange år. Det må være minst 25, fastslår hun.

– Hvorfor kommer du tilbake?

– Jeg liker dem som driver her. De er flinke. Jeg hadde ikke kommet igjen og igjen om jeg ikke hadde likt meg, svarer Sandviken.

– Kjører helt fra Flisa

Lund forteller at det er kunder som har vært med hele vegen fra 1983. Noen kunder har frisørene fulgt fra kunden selv var et lite barn til de dukker med egne unger for å få utført en hårklipp.

– Vi har mange lojale kunder og man blir godt kjent med dem etter hvert. Vi har en familie der det er tre generasjoner som kommer hit, sier hun.

Olrud Handelspark har sett mange ombygginger og påbygg gjennom årene. Salong Hårfagre er nå straks inne i det tiende året i lokale nummer fem siden åpningen i 1983.

– Hvor kommer kundene fra?

– Det er veldig mange lokale, men kundene kommer ikke bare fra Nydal og Stavsberg, men også fra Hamar, Ottestad og Ridabu. Senest i går hadde vi en fast kunde her, som kjører helt fra Flisa, svarer Lund.

– Må trives sammen med folk

Inne i kafeteriaen hiver folk nedpå middag og ut fra Obs strømmer det folk med digre handleposer. Salongeieren slår fast at i takt med at handelsparken i Furnes har økt i størrelse og antall aktører, så har det også blitt flere potensielle kunder.

– Vi har vært heldige i mange år og har hele tiden hatt god trafikk, men med tiden har det blitt mange store aktører her, så det er klart at det er flere nå som løper forbi døra vår enn i tidligere tider, sier hun.

– Må man være sosial og glad i mennesker for å være frisør?

– Det må du være, ellers klarer du ikke en jobb som dette. Du må trives sammen med folk og trives med å prate med dem. Du må også tåle å høre mange rare historier, avslutter Lund med et smil.