Gir opp Heia Hamar etter tre år

SLUTT: Kenneth Sjonfjell vurderer oppbud for Heia Hamar. Etter tre år er det slutt for utestedet. Alle  foto: Jo E. Brenden

SLUTT: Kenneth Sjonfjell vurderer oppbud for Heia Hamar. Etter tre år er det slutt for utestedet. Alle foto: Jo E. Brenden

– Snipp, snapp, snute, så var eventyret ute, sier Kenneth Sjonfjell på Heia Hamar.

DEL

– Man kan vel si at koronaen var spikeren i kista.

Remos drøm

Kenneth Sjonfjell ser tilbake til 2016.

Remo Martinsen spilte inn en idé om å starte et bypatriotisk utested i byen. Gårdeier var entusiastisk, og Sjonfjell gikk inn med penger og arbeidstimer for å få realisert drømmen.

I to år sto Martinsen for alt i baren før han valgte å ta tilbake hverdagen.

– Remo var «flammen» og når han valgte å slutte i 2019 så kan man vel si at Heia Hamar mistet tenninga, sier Sjonfjell.

I januar og februar kuttet Sjonfjell alt av kostnader for å bygge opp likviditet.

– Jeg jobbet i overkant av 800 ulønnede timer i disse månedene, og planla å ha en eller to ekstrahjelper gjennom sommeren. Det skulle betale alt av gjeld og gi oss en pen buffer gjennom neste vinter.

– Det så ut til at planen skulle fungere, med positive resultater i januar og februar.

Så sent som i mars var motivasjonen på topp.

– Alt var klart for å ansette, utvide åpningstidene og få på plass uteserveringen.

Så kom koronaviruset.

– Første ble vi stengt av myndighetene, og dermed mistet vi påskeomsetningen, som alene ville ha rotert alle regningene. Deretter ble det store begrensninger på driften i april og mai. Bare i mars ble drøyt en million kroner i omsetning borte, forteller Sjonfjell.

– På toppen av dette fikk vi ikke tilskudd fra kompensasjonsordningen. fordi vi hadde noen tusenlapper i rest på avgifter til myndighetene.

I dag sitter Sjonfjell med et varelager som er utgått på dato eller vil gjøre det i løpet av de nærmeste ukene.

– 17. mai ville vi ha hatt 250.000 til 350.000 i omsetning. Men nå skjer det lite på Stortorget på nasjonaldagen.

En interessent

– Hva nå?

– Jeg har en interessent som kanskje vil ta over, med frist til 18. mai. Ellers kan hvem som helst ta kontakt – enten de vil ta over, kjøpe alt eller deler av inventaret.

– Hadde man fått inn noe nå så kunne kreditorene fått litt penger. En ny driver kunne kanskje til og med tatt over og drevet videre under samme AS'et, slik at de kunne ha fortsatt med skjenking i løpet av sommeren, og så kunne de ha gjort hva de ville med stedet senere.

RIVER: Kenneth Sjonfjell og Remo Andre Martinsen la ned mange dugnadstimer da de bygget Heia Hamar i 2016.

RIVER: Kenneth Sjonfjell og Remo Andre Martinsen la ned mange dugnadstimer da de bygget Heia Hamar i 2016. Foto:

Sjonfjell mener det ligger gode muligheter i stedet:

– Vi har alltid drevet lønnsomt, men vi har også slitt gjennom vintrene fordi aksjekapitalen vår er såpass lav. Hadde vi hatt 400.000 kroner på konto så hadde vi aldri kommet på etterskudd. Men vi har aldri klart å bygge den bufferen. Tanken og håpet var at vi skulle klare dette i år, og vi var godt på vei. Men så kom denne koronaen.

Han roser gårdeieren, som han føler har vært på lag hele veien:

– De har vært svært løsningsorienterte, med et oppriktig ønske om at vi skulle lykkes. De har virkelig gjort alt for å hjelpe oss, med å redusere husleie og gi oss rom for å være litt forsinket med betalingen i perioder.

Nå skal Sjonfjell ta farvel med utestedet og utelivsbransjen:

– Om været blir bra så kan det hende jeg åpner uteserveringen og fyrer i gang vaffelpresa og pølsekokeren fredag og lørdag. Rett og slett et lite gravøl for Heia Hamar.

– Folk får sjekke Facebook-sidene våre om hva vi gjør.

TIL SALGS: Heia Hamar åpnet vinteren 2017.

TIL SALGS: Heia Hamar åpnet vinteren 2017. Foto:


Artikkeltags