Det var i 2007 Ap-politikeren ble valgt inn på fylkestinget i Oppland, to år etter at han meldte seg inn i AUF.

I 2015 ble Hagen tidenes yngste fylkesordfører gjennom tidene og ble også historisk da han ble den første fylkesordføreren i Innlandet, etter at Hedmark og Oppland ble slått sammen fra 1. januar 2020.

Nå har altså 33-åringen fra Otta i Sel kommune funnet ut at det er tid for å gjøre noe annet.

– Jeg har landet på at jeg ikke stiller meg til disposisjon for en ny periode på fylkestinget. Jeg har vært folkevalgt i Oppland og Innlandet i til sammen 16 år, og for meg er det hele mitt voksne liv. Nå er jeg nysgjerrig på hvilke andre muligheter som finnes for meg, sier Hagen i en pressemelding sendt ut mandag formiddag.

– Givende og knallhardt

Fylkesordføreren har også lagt ut nyheten på sin Facebook-side. I Facebook-posten ser Hagen tilbake på noe av det han har vært med på å gjennomføre og beslutte i sin tid som fylkespolitiker. Ap-politikeren beskriver at han blant annet er stolt av at flere unge i Innlandet nå gjennomfører videregående opplæring og at flere nå betrakter yrkesfag som et attraktivt utdanningsvalg.

– Vi har valgt å legge vekt på mulighetene vi har i fylket vårt. Det har vært givende og knallhardt å være fylkesordfører. I løpet av de åtte årene har vi først håndtert sammenslåing av to fylker og deretter en folkeavstemning, parallelt med en altomfattende koronapandemi og en krevende sykehusdebatt. Mange ville nok tenkt at bare én sak av et slik omfang hadde vært nok å få i fanget, skriver Ap-politikeren i pressemeldingen.

Til Østlendingen sier Hagen at han ikke vet hva han skal gjøre etter at perioden som fylkesordfører er slutt høsten 2023, etter det som vil være fire perioder som fylkespolitiker.

– Det er et åpent spørsmål, men jeg har tid til å tenke meg om, sier Hagen, som ikke legger skjul på at han håper det dukker opp noen fristende jobbtilbud.

– Men jeg er utdannet lærer, så jeg kan jo få meg jobb i klasserommet også, sier han.

– Det er en tid for alt

– Legger du politikken bak deg?

– Nei, jeg vil fortsatt drive med politikk, men det kan hende at jeg skal jobbe med noe helt annet. Det er i alle fall planen.

– Ordskiftet i forbindelse med folkeavstemningen og videreføringen av Innlandet fylkeskommune ble til tider veldig hardt. Er det årsaken til at du vil gi deg i fylkespolitikken?

– Det har vært tøffe tak, men det har ikke noe med min beslutning å gjøre. Hadde du før jul spurt meg om jeg ville stille til gjenvalg, hadde svaret vært det samme som nå. Det er en tid for alt, og om halvannet år ønsker jeg å gjøre noe annet. Det er sikkert sunt for fylkeskommunen også at det kommer inn nye folk, sier Hagen, som opplyser at nominasjonskomiteen i Innlandet Ap ville ha tilbakemelding denne uka om det var aktuelt med gjenvalg eller ikke.

Hagen gikk som kjent inn for å videreføre Innlandet fylkeskommune, et syn han nådde fram med da fylkestinget avgjorde saken 23. februar.

Etter behandlingen i fylkestinget var Hagen lettet:

– Det er godt å få en avklaring på om vi skal ha ett eller to fylker i Innlandet. Jeg er glad og lettet for at jeg vant fram med mitt syn i det folkevalgte organet. Det er sterk konkurranse både om penger og oppmerksomhet, og Innlandet står sterkest sammen, uttalte han til Østlendingen.

Samtidig la han til at jobben med å samle Innlandet og lege alle sår etter en opprivende tid med hard debatt i forbindelse med folkeavstemningen gjenstår.