Det var i 2017 Feriekolonien så dagens lys og siden den gang har Erik Faber, Katthult-vokalist Aud Ingebjørg Barstad, Johanne Kippersund, Ørnulv Snortheim, Børre Flyen og Bjørn Thomassen invitert til et rikholdig musikalsk koldtbord. I år har de i tillegg fått med seg Helge Flatjord på piano i det som på sett og vis blir et femårsjubileum. Det er riktignok sjette året nå, men i 2020 ble det nedstengninger på sommeren som gjorde det umulig å invitere til show.

– For vår del er det egentlig jubileum hvert år når vi får gjør dette. Når vi vanligvis er opptatt med andre musikalske prosjekter er det en fest for oss å få spille disse låtene som vi ellers aldri får spilt, forteller Kippersund og Snortheim.

– Gammelt er gøy

Kippersund beskrev konseptet ganske treffende i en artikkel i Hamar Dagblad i fjor:

– Det blir musikalsk moro akkurat som i «Hver gang vi møtes» bare med mindre grining og spising, men desto mer moro og trøkk.

Feriekoloni er kanskje ikke noe begrep folk flest har noe forhold til lenger, men dette var altså et gratistilbud for barn og unge med sin storhetstid midt i forrige århundre.

– Vi spiller en del låter som var store på 80-tallet, låter vi potensielt kunne ha hørt på feriekassetten i bilen på veg til feriekoloni. Nå er det jo gøy med ting som er gammelt, og de unge bryr seg ikke lenger når ting er fra. Og de låtene vi spiller står seg bra. De kunne dette med festlåter på 80-tallet, forteller Kippersund og Snortheim.

Musikalsk huskestue

Her blir det låter fra blant andre A-ha, Toto og Ozzy Osbourne.

– Det er jo mange av oss som har spilt mye coverlåter og det er jo litt inspirerende å dykke ned i andres materiale. I tillegg får alle på scenen legge igjen et visittkort i form av å spille egne låter, sier de.

– Dette blir en musikalsk huskestue hvor alt er lov. Vi har lave skuldre, men høye ambisjoner. Vi kan vel langt på veg garantere at folk blir glade av å være på denne konserten, og det er her ambisjonene våre kommer inn. Vi ønsker at publikum skal kose seg like mye som det vi gjør på scenen. De som ikke blir glade kan få pengene tilbake, sier de lattermildt.


Nytt sted

I år som tidligere får de med seg en relativt langreist deltaker i kolonien. Erik Faber ble et kjent fjes i musikk-Norge i 2003 da låtene hans «Century» og «Yesterday's Call» hadde høy rotasjon på radio. Disse låtene var det Snortheim som skrev og de har opprettholdt kontakten. Faber får selvfølgelig spille disse låtene når han kommer ens ærend fra Kristiansand.

– Det er ikke så ofte vi spiller sammen lengre, men jeg er der nede en gang i året og spiller sammen med ham og han kommer opp hit i forbindelse med Feriekolonien, forteller Snortheim.

Tidligere har Tjuvholmen og Hamar Teater vært arena for Feriekolonien, men i år prøver de seg på en ny scene. De holder seg til samme bygning, men i år det på Festiviteten man må møte opp for å få med seg hitparaden.

– En ærverdig og fin sal, mener Snortheim.

Og trolig med en publikumskapasitet i overkant av hva de trenger.

– Vi har vel hatt om lag 100 tilskuere på det meste, men vi er overbeviste om det er langt flere enn 100 her i byen som vil kunne finne glede i Feriekolonien.