Glenn Arefjord og familien i Furnes har gjort det til en tradisjon å anlegge hockeybane i hagen. I år var det tredje gang bana ble oppført, men denne gangen har den blitt kraftig oppgradert.

– I år har det vært permitteringer og mer fritid til å pusle med det. Jeg var heldig og fikk materialer av naboen og bonden i nærheten her, så nå har det blitt skikkelig bane, sier Arefjord lattermildt.

Den hockeyfrelste 36-åringen som til daglig jobber i SAS er både «entreprenør» og byggmester for baneprosjektet og det er merkelapper han vanligvis er forsiktig med å hekte på seg sjøl, all den tid han etter eget utsagn ikke er veldig nevenyttig. Men å lage en slik bane er noe han mener der aller fleste kan klare.

Oppskrifter på nettet

Slike private hockeybaner har etter hvert fått en viss spredning i Norge, men er vel fortsatt ikke et vanlig i syn. I store hockeyland som Canada er det derimot et dagligdags syn og det har etter hvert dukket opp mange instruksjonsvideoer og oppskrifter på YouTube og lignende.

– Veldig mye finnes på internett, sier Arefjord og viser fram bana på 11 x 6,5 meter med isflate jevn som et biljardbord, midtlinje, bluelines og vant. Det ser omfattende ut, men hockeyfantasten beroliger med at dette er overkommelig for de fleste.

– Jeg er ikke så veldig handy, så hvis jeg klarer dette kan de fleste få det til, sier han.

Har fått sponsor

Blant tilskuddene til hockeybanen finner vi både innbytterbenk, mer rekkverk og dekorasjoner med New York Islanders, Arefjords soleklare favorittlag i hockey.

– Gutta i huset lurte på om jeg kunne lage en innbytterbenk. Først sa jeg nei, men så hadde jeg materialer til overs. Da ble det benk, sier han.

Arefjord har to sønner som er like opptatt av hockey som han, og som spiller på Storhamar. Med strenge restriksjoner og tiltak i Hamarregionen har det blitt mindre fritidsaktiviteter i år.

– Da har det jo vært fint å være ute her. I tillegg er vi jo faktisk så heldige at vi har fått med oss en sponsor, så det må vi takke Storhamar Sports Shop for, sier Arefjord som er hakket mer hockeyinteressert enn gjennomsnittet.

Han følger opp begge sine to sønner og ser A-lagets kamper, men der er det jo stille om dagen. Den store lidenskapen er derimot NHL og New York Islanders.

– Det blir litt hockey, ja. NHL-kampene går jo om natta her, så Viasats opptaksfunksjon er god å ha, sier han.

Han håper bana skal være brukbar til godt ut i april, men når den ikke er brukbar lenger håper han å kunne benytte området til noe annet.

– Jeg har jo en liten plan om bygge en ballbinge her på sommerstid da. Jeg har aldri laga det før, men vi prøver, sier han.