GLO spiller for tiden inn nytt album i StudioEner i Briskebyen på Hamar som altså egentlig var ment ferdig i disse dager. Det klarte de ikke, men Frode Berntzen mener plata er verdt å vente på.

De nye låtene høres umiskjennelig ut som GLO, men vi skjerper profilen hele tiden og på den kommende utgivelsen kan man kanskje si at vi har tonet litt ned «det rare» til fordel for det «fine.» Jeg tenker at denne plata er noen hakk mer iørefallende enn det vi har gitt ut tidligere. Låtene har gitt oss mulighet til å velge litt enklere denne gangen. Det er fortsatt til tider svært komplekst, men etter hvert som bandet blir mer og mer samspilt og samstemt så får vi også de komplekse elementene til låte iørefallende, synes vi sjøl sier Berntzen som ikke ha noen utgivelsesdato å dele.

– Fortsatt like gøy

– Siden vi ikke rakk å bli ferdig på denne siden av nyttår med det nye albumet har vi valgt å ikke sette noen dato, men se hvor prosessen fører oss. Det skal jobbes i studio med materialet i januar, og med mindre vi finner at vi skal revolusjonere hele produksjonen så skal vi være ganske nære mål, sier Berntzen og forteller at albumet trolig kommer til å hete «Redd».

Bandet ble stiftet i 2011 og har to albumutgivelser på CV-en når de nå kan protokollføre ti års levetid for GLO, som fra starten het Geir Lund Orkester. De skal spille flere konserter utover høsten og det blir langt på veg den eneste markeringen de har i forbindelse med ti årsjubileet. Og ingen må tvile på at bandet fortsatt er sugne på å vise seg fram.

– Nå har vi spilt sammen i ti år og det er mer gøy og mer givende enn noen gang. Nå har vi funnet en form på hva GLO er, hvordan vi jobber fram låtene – uten at noe på noen som helst måte går på autopilot.

Gode dager for Berntzen

Mens det på idrettsfronten er det som blir kalt superlørdag i byen med HamKam-match kl. 15 og hockey kl. 18 finnes det en ekvivalent i det lokale musikkmiljøet. GLO spiller nemlig ettermiddagskonsert på Gregers mens POD spiller på Festiviteten på kveldstid.

– Det viste seg å være lurt å ha eftaskonsert denne lørdagen i og med at våre kompiser i POD skal sette Festiviteten i fyr på kvelden, sier Berntzen som nylig ble dratt fram som en helt avgjørende brikke for at Oslo-Bandet Light After Dark fikk utgitt debutalbumet sitt.

«Fabled foreign scenes» ble spilt inn og mikset hos Berntzen i StudioEner og albumet er blitt en skattkiste av akustiske pop-perler i samme musikalske landskap som blant annet Simon & Garfunkel er å finne i.

– Vi kan nok si at vi var avhengig av Frode Berntzen for at albumet skulle bli noe av og vi kommer absolutt til å samarbeide med ham senere, sier Anthony Smith i Light After Dark.