Bandet bestående av Geir Lund (vokal), Morten Strypet (bass), Skjalg Lidsheim (trommer og perkusjon), Vegar Ellevseth (keyboards) og Frode Berntzen (gitar) fylte 10 år i fjor. Det ble noen konserter, blant annet på Gregers i november, men noen markering med fynd og klem ble det ikke.

– Vi er ikke de som bruser så mye med fjæra, vi bare smyger rundt i gangene, forteller gutta lattermildt. I disse dager ferdigstilles mixingen av låtene til det som blir det Hamar-baserte bandets tredje studioalbum. Og kvintetten finner ikke opp hjulet på nytt, men bringer til torgs noe som etter sigende ruller minst like bra.

– De nye låtene hørs umiskjennelig ut som GLO, men vi skjerper profilen hele tiden og på den kommende utgivelsen kan man kanskje si at vi har tonet litt ned «det rare» til til fordel for det «fine.» Jeg tenker at denne plata er noen hakk mer iørefallende enn det vi har gitt ut tidligere og låtene har gitt oss mulighet til å velge litt enklere denne gangen. Det er fortsatt til tider svært komplekst, men etter hvert som bandet blir mer og mer samspilt og samstemt, så får vi også de komplekse elementene til låte iørefallende, synes vi sjøl, forteller Berntzen.

Låtene på det nye albumet har allerede blitt spilt på konserter, og det har vært en viktig del av prosessen.

– Vi har formet låtene ved å spille ute og det har gitt oss mulighet og tid til å justere på låter, forteller vokalist og låtskriver Geir Lund.

April eller mai

Bandet som begynte som Geir Lund Orkester, men som etter hvert smeltet sammen i akronymet GLO skulle opprinnelig gi ut sitt tredje studioalbum i forbindelse med tiårsjubileet på senhøsten i fjor, men tida strakk rett og slett ikke til. Da så de heller ikke noen grunn til å stresse med det og har nå tatt seg god tid med produksjonen. Og det spilles knapt inn en tone uten at det er enstemmig vedtatt at det skal være slik.

– Når det kommer til mixinga er det nok fem perfeksjonister rundt bordet, men det gjør at alle får veldig høy grad av eierfølelse til låtmaterialet, sier Berntzen.

De har ikke spikret noen dato for plateutgivelsen. Ikke måned eller, om man skal være pirkete.

– Vi ser vel for oss å få den ut i april eller mai, men vi lover ingen ting. Det som gjenstår nå trenger ikke nødvendigvis å ta så lang tid, og vi sparer mye tid på å kun gi ut plata digitalt og droppe det fysiske formatet, sier Lidsheim.

Annet perspektiv

«Hva blir igjen til oss når de som skal redde oss tar livet av oss - de river oss alle ned» sang GLO i låta «Honningsankerne» på det forrige albumet «Hele gata for meg selv» fra 2018. På denne plata kikket bandet over gjerdet og ut i den stor verden, og likte på ingen måte det de så. Med et lite tilsnitt av dystopi så bandet med kritiske øyne på blant våpenindustri, overforbruk og menneskeskapte klimautfordringer. På den nye plata som har fått arbeidstittelen «Redd» er blikket mer rettet innover rent tematisk og tar i større utstrekning for seg enkeltmennesket og i mindre grad menneskeheten som sådan.

– På den forrige plata så vi ut i verden, denne ganger ser vi mer inn i mennesket og tar i større grad for oss våre indre liv, forteller Lund og Lidsheim.

Med i plate som bærer navnet «Redd» og som er blitt spilt inn i løpet av en periode med pandemi er det nærliggende å tro at det er en litt dyster og pessimistisk plate i støpeformen nå, men det er det slett ikke.

– Dette er på ingen måte noe koronaplate eller noe konseptalbum. Flere av låtene på plata er tvert imot ganske glade, sier Lund.

Videre forteller bandet at pandemien har hatt lite å si for deres del med unntak av den litt uforutsigbare konserthverdagen.

– Vi er et band som fort kunne gått dukken som følge av pandemien, men vi er i mindre grad enn andre band avhengig av inntekten dette gir oss. Vi har derimot alle fått litt bedre tid og da har vi endelig fått til å øve.

Med stadige oppmykninger av restriksjonene ligger det an til mye konserter i Hamar utover våren og GLO regner med at navnet deres også vil bli å finne på en og annen konsertplakat i løpet av våren.