Gå til sidens hovedinnhold

Golferne har fått seg et nytt eldorado: – Et av de beste innendørsanleggene i Norge

Atlungstad Golf har investert tungt i det nye innendørsanlegget sitt på Espern som nylig åpnet dørene. Med 500 kvadratmeter og splitter nytt utstyr mener initiativtaker Lars Gamre at det er blitt et av Norges fineste innendørsanlegg for golf.

Golfsesongen er over og da får gjerne golferne det som kalles en vinterdepresjon. Med etablering av det nye golfanlegget på Espern er det imidlertid liten grunn til å la sitt sinn formørke for spillere med abstinenser. Med Padel X og Storhamar Crossfit som nærmeste naboer har nemlig nå Atlungstad Golf etablert et innendørsanlegg på 500 kvadratmeter.

–Alt er oppgradert fra det som var inne på Espern og alt utstyret vi har skaffet er det beste man kan få tak i . Vi har investert mye i simulatorene, men vi har jo ikke flust av penger. Derfor har dugnadsgjengen her vært helt uvurderlige. De har snekret alt som trengs her. Den samlede verdien av dugnadsinnsatsen er nok det dobbelte av det vi har invester, forteller en takknemlig Gamre.


Så et større potensial

Golfsimulatorer er for så vidt ikke noe nytt i den bygningen, all den tid Atlungstad i flere år har hatt slike stående inne på Espern.

Dette har vært populært og har fungert godt i alle år selv om utstyret etter hvert begynte å bli utdatert. Gamre så imidlertid et enda større potensiale og kontaktet Smevig eiendom med ønske om å få leie lokalene rett på andre siden av veggen for der simulatorene var plassert.

De var positive og imøtekommende, og fra midten av august har det blitt jobbet iherdig med å få senteret klart. Planen var åpne da golfanlegget på Atlungstad ble stengt for vinteren, men forsinkelser fra leverandørene gjorde at det ble en liten glippe uten muligheter for aktivitet. Det blir nok fort tilgitt når golferne ser fasilitetene de nå har fått.

Egen driving range, puttinggreen og altså fem simulatorer proppet full av moderne teknologi er det som venter golfentusiastene nå.

– Dette er nok en av de mest komplette innendørsanleggene i Norge og man må nok til Oslo for å finne tilsvarende. Det er veldig kult at noe slik er på Hamar, sier Gamre som for øvrig kan fortelle at sporten virkelig har opplevd en oppsving det siste halvannet året.

– Det har vært bra trøkk på Atlungstad som følge av at golf har blomstret opp veldig under pandemien, sier han.


Skal være bemannet

Det er satt opp vegger mot padelhallen og Storhamar Crossfit , men disse går ikke helt opp i taket. Dermed vil det kunne høres slag på ball fra padelbanene samt musikk og lyden av vektstenger fra crossfit-avdelingen.

– Vi er opptatt av ikke å kalle dette for støy, men liv. Vi tror at aktørene som nå er her drar veksler på hverandre, sier Gamre som ikke bare har moderne teknologi å by på i golfernes nye eldorado.

– Dette skal også være en sosial arena, sier han og leder oppmerksomheten mot en svær avdeling med sofaer og stoler. Der kan spillerne sitte å ta seg en kaffe før eller etter økta.

Og en vesentlig forskjell fra tidligere er at golfsenteret nå har egen bemanning.

– Utstyret vi har investert i er én ting, men på et slik senter er det nok minst like viktig at det er bemanning. Det kan være godt å ha hjelp tilgjengelig for å betjene simulatorene, avslutter han.