Gå til sidens hovedinnhold

Gunn Mona (50) er ny daglig leder på Rush: – Sånne jobber er det ikke mange av, så denne ville jeg virkelig ha

Gunn Mona Pedersen hadde aldri vært i en trampolinepark før hun søkte jobben som daglig leder på Rush, men med erfaring fra familiepark ble jobben hennes og nå håper hun å kunne bidra med å trekke folk tilbake til parken etter pandemien.

Rush Trampolinepark i Kolltjernvegen på Hamar Vest åpnet dørene i august 2019 og det var en hjemvendt sønn som fikk æren av å være trampolineparkens ansikts utad. Mathias Bergum kom fra jobb som direktør for et leilighetshotell i Stavanger, og lot seg friste av en jobb i hjembyen. Etter to år i stillingen har han søkt andre utfordringer og gikk nylig inn i rollen som daglig leder ved Hedemarken Regnskap. Nå er det altså Gunn Mona Pedersen som tar over roret.

Bedring i besøkstall

Og det er ei skute som opplever litt hardt vær hun tar over. Rush hadde om lag 10 000 besøkende i snitt pr måned fra august 2019 og til mars 2020, og daværende daglig leder Bergum la i et intervju med Hamar Dagblad ikke skjul på at tallene var røde i 2020. Etter det har det ikke vært så lange nedstengninger, men restriksjoner har gjort driften krevende og besøkstallene har naturlig nok variert. Rush ønsker mange besøkende som skal få kjenne på gleden ved bevegelse, og det håper Gunn Mona Pedersen å bidra til.

– Nå begynner folk å gå ut igjen og jeg håper vi kan trekke folk tilbake hit. Håpet for høsten er at mange bursdager og sammenkomster for lag og foreninger blir lagt hit, sier Pedersen som har sett tegn til at ting er i ferd med å normalisere seg.

– Jeg startet 12. august og etter det har vi hatt greit med folk her og de som benytter seg av tilbudet her er flinke til å spre seg slik at de bruker hele åpningstida her, sier hun.

Trives best i kulissene

Pedersen er utdannet barnehagelærer og har mye av yrkesbakgrunnen sin derfra, etter blant annet å ha vært styrer og daglig leder i barnehage. Hun har også jobbet som daglig leder på Lilleputthammer og rakk fire uker i sin nye jobb i Husfliden før pandemien sendte henne ut på arbeidsmarkedet. Da jobben på Rush ble annonsert var hun ikke i tvil.

– Sånne jobber er det ikke mange av, så denne ville jeg virkelig ha. Det er riktignok en risikabel bransje å gå inn i, men noen sjanser må man ta, sier Pedersen som ikke søkte jobben fordi hun er utpreget glad i akrobatikk.

– Jeg hadde aldri vært i en Rush-park før jeg fikk jobben og jeg er nok på ingen måte den som er råest i løypa her. Det er nok mange bedre bursdagsverter enn meg og de gode skal få lov til å blomstre her. Jeg trives best i kulissene og jeg håper å være en god leder for ungdommen som jeg trives så godt å jobbe med, sier hun.

Bor i Øyer

50-åringen er til daglig bosatt i Øyer, og bruker om lag to timer i bil hver dag.

– Det er kvalitetstid med musikk, telefonsamtaler eller podkast og jeg har ingen planer om å flytte fra Øyer, forteller hun.

Det hun derimot har planer om er gjøre Rush til en attraksjon som folk vender tilbake til.

– Det kommer folk langveisfra hit, så da er det viktig at de trives her. Det som for oss som jobber her kanskje bare er en helt vanlig dag er en opplevelse for de besøkende, så jeg håper vi skal kunne levere det som forventes. Framover nå må vi jobbe med å synliggjøre oss enda mer og kanskje prøve å få inn et større spenn av befolkningen hit. Det å hoppe er en bra og morsom form for trim som alle kan klare, sier hun.