Det er Vidar Frøysaa og Hans Christian Johnsson som står bak Resport og fritid på Gålåsholmen og responsen har vært formidabel sommer som vinter. De har ført statistikk over syklene som har kommet inn og det viser at de har i snitt har overhalt 100 sykler i måneden siden oppstarten. Det er isolert sett ikke oppsiktsvekkende, men det er stort sett i sommersesongen de har kapasitet til å drive med sykler og da blir det med et litt mer sus over tallene.

– Vi nå har reparert nærmere 900 sykler. Lite visste vi hva som ventet oss når vi startet dette konseptet for ni måneder siden, men nå føler vi virkelig at vi utgjør en forskjell. Hvis vi regner et snitt på 12 kg pr. sykkel så utgjør det 10 800 kg, altså over ti tonn med sykler, sier den entusiastiske duoen.


Fikk ny mann på laget

De er veldig glade for mottakelsen de har fått og mener at mye av suksessen skyldes kompetanseøkningen de fikk i form av en ny mann på laget tidligere i år.

–Vi har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger på syklene vi har reparert og folk er utelukkende overrasket over hvor fine og bra sykler vi faktisk har. Folk vil gjerne kjøpe brukt, men samtidig så er det viktig å vite at man ikke kjøper seg et reparasjonsobjekt. At syklene hos oss gjennomgår full service og justering før de rulles ut i butikken er nok det folk setter aller størst pris på. I mars valgte vi å satse stort og utvidet da konseptet våres fra ren sportsbruktbutikk til sportsbruktbutikk og verksted. Vi fikk fatt i Tage Bjerken som har 28 års erfaring fra sportsbransjen og han ble vår superhelt på verkstedet. Etter så mange år i bransjen har han en unik kunnskap og kompetanse om både nye og eldre sykler og det har virkelig vært en suksessfaktor siden vi satset på verksted hos oss. Han fikser alt, skryter Johnsson og Frøysaa.

Tilbyr også service

Grunntanken bak konseptet var å fikse sykler som opprinnelig var kastet i søpla, men de bestemte seg etter hvert for å tilby enda mer.

– I tillegg til å reparere alle syklene som normalt ville gått i søpla har vi også kunnet tilby service og reparasjon av syklene som folk har hjemme. Vi vil jo at folk skal reparere ting i stedet for å kaste, og derfor ønsker vi også at Resport og Fritid skal være det selvsagte stedet for folk å få reparert sykkelen sin. Typiske servicer vi har gjort på syklene som har blitt levert inn er smøring, justering av gir og bremser samt retting av felger. Det finnes mange skeive bakhjul der ute, sier de og ler.

Fortsatt ikke for sent

Sykkelsesongen går mot slutten, men det er fortsatt mulig å få seg en anstendig sykkel til en billig penge på Gålåsholmen.

– Vi klargjør kontinuerlig nye sykler og nå som det er litt mindre rift om syklene er det enda større sjanse for at man finner sin drømmesykkel oppe hos oss. Vi kommer til å ha stappfullt med sykler helt fram til vi gjør om til vinterbutikk om 1–2 måneder. Sykler er vårt viktigste livsgrunnlag nå i sommersesongen så vi er veldig takknemlig for at folk tenker grønt og velger å handle sykler hos oss. Det gjør at vi kan fortsette å tilby et bredt spekter brukte varer også i framtiden, sier de.

I nærmeste framtid er det snakk om vintersportsutstyr, noe de allerede har store mengder av.

– Når syklene pakkes bort vi fyller vi opp butikken med langrennsski, alpinski, snowboard, akebrett, sparker, hockeyutstyr og mye mer. Vi har fått inn så vanvittig mye bra vintervarer så det blir helt vilt å åpne årets vinterbutikk. Vi gleder oss enormt til å vise fram alle de fine tingene våre. I tillegg så åpner vi skiverksted med sliping av kanter, gliding av såler og mer til, forteller de.


Glade for å bidra

Program som «Sløsesjokket» på NRK var virkelig med å synliggjøre forbruksmønsteret vårt og gutta på Resport og fritid er glade for at de bidrar til å fronte bærekraft.

– Vi lever i en verden med stadig mer fokus på miljø og da er det jo moro å kunne presentere noe så håndfast og konkret allerede før vi fyller et år, sier de.