Hamar blir vert for nasjonal sykkelkonferanse

SYKKEL: Ordfører Einar Busterud i Hamar er selv ivrig syklist. Neste år får han sykkelkonferansen til Syklistenes Landsforbund til byen.

SYKKEL: Ordfører Einar Busterud i Hamar er selv ivrig syklist. Neste år får han sykkelkonferansen til Syklistenes Landsforbund til byen. Foto:

Hamar blir vertsby for Den nasjonale sykkelkonferansen i 2022.

DEL

Det er Innlandet fylkeskommune som melder det på sine nettsider, og det er de som offisielt blir vertskapet for konferansen, som tar opp et bredt spekter av temaer rundt sykkel som transportmiddel bli diskutert.

Syklistenes landsforbund (SLF) vil arrangere konferansen, og det var fylkeskommunen som sammen med flere aktører søkte om å være vertskap med utgangspunkt i at konferansen finner sted i Hamar-regionen.

– Vi er glade for at Syklistenes landsforbund valgte Innlandet og Hamar som sted for den nasjonale sykkelkonferansen i 2022. Sykkel er et klimavennlig og framtidsretta transportmiddel der det er et reelt alternativ. Vi vil sammen med de andre aktørene tråkke til for at konferansen skal bli en suksess, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen i Innlandet fylkeskommune.

Sykkelkonferansen arrangeres annethvert år av Syklistenes Landsforbund i samarbeid med en vertskommune.

Kommunene Hamar, Stange og Løten, Syklistforeningen Hamar, Hamarregion utvikling og reiseliv og Ottestad Idrettslag sykkel blir med som medarrangører for den nasjonale sykkelkonferansen i 2022.

Artikkeltags