Sunderloop består av Kassu og Miles eller Kassu Partanen og Øystein Hagelund Gravdahl som er deres døpenavn.

Finskfødte Kassu kom til Ridabu som seksåring og gjennom musikkinteressen møtte han etter hvert Hagelund Gravdahl fra Ottestad. De har begge rikelig med metall og indierock på den musikalske vandelsattesten, både hver for seg og sammen. Da begge kjente på lysten til å vende ljåen mot andre musikalske åkere falt det naturlig å slå seg sammen å danne duoen Sunderloop.

Her leverer de alternativ hip hop, et godt stykke unna hva de har syslet med tidligere, men uten å kaste vrak på sine opparbeidede musikalske preferanser. «Krasinski» er deres første låt og da er det like greit å starte på toppen. Bokstavelig talt.

– Storslagen og unik

De bestemte seg fort for at låta trengte en musikkvideo og gjerne så spektakulær som mulig. Tanken gikk fort til Wood Hotell, Brumunddals ruvende stolthet på over åtti meter.

Noen e-poster senere var tillatelsen i boks og i slutten av november entret gutta Mjøstårnet med kameramann på slep.

– Vi ønsket en så storslagen og unik lokasjon som mulig og når vi har verdens største trebygg rett i nærområdet, så ble dette det naturlige valget. Vi tenkte også at dette ville gi videoen et lokalt særpreg vi ikke kunne oppnådd på noen annen måte. I tillegg til å bruke Mjøstårnet så ønsket vi å fremheve kontrastene i sangen ytterligere gjennom videoen, så vi filmet Miles sine deler rett ved Kapp melkefabrikk, som er en fredfull og idyllisk lokasjon og mine deler ble filmet i en undergang i Oslo for å skape en motsatt effekt av dette, forteller Partanen.

Det å spille inn video i åpne skjorter i slutten av november attpåtil åtti meter over bakken gikk forbausende bra.

– Vottene kom fort på mellom opptak, men vi tenkte ikke noe særlig over temperaturen mens vi filmet så det gikk i bunn og grunn greit, forteller de.


Ville bryte sirkelen

Låta «Krasinski» refererer til skuespiller John Krasinski, kjent fra blant annet den amerikanske versjonen av «The office» og med en rykende fersk video ute er det bare å gnu på videre for duoen.

– Vi jobber alltid med ny musikk og vi har hatt ekstra fokus på dette nå som vi har fått kommet med denne utgivelsen. Nå jobber vi med å få ferdig to nye låter og sikter mot at disse vil være klare til våren, forteller gutta bak Sunderloop som forklarer valget av artistnavn slik:

– Vi ville ha et navn som var basert rundt det å bryte sirkelen. Dette fordi vi visste dette ville være et sentralt tema i mange av tekstene, vi ville kombinere sjangere og vi ville gjøre noe nytt. Vi landet til slutt på Sunderloop fordi det reflekterer denne tematikken, gjør seg godt som bandnavn og høres sjangernøytralt ut, sier de.

Resultatet av videoinnspillingen kan du se på Youtube.