Gå til sidens hovedinnhold

Hamar kino har pusset opp for 17 millioner: – Håper å kunne gi publikum en enda bedre opplevelse

Artikkelen er over 1 år gammel

For noen kroner ekstra kan du nå sitte som en konge på Hamar kino. Dette er noen av grepene kinosjef Espen Jørgensen har tatt for å gi publikun en enda bedre opplevelse.

På Hamar kino gjøres nå de siste forberedelsene før publikum kan få oppleve byens filmstue i helt ny drakt. Foajeen har gjennomgått store forandringer og inngangen til sal 1 er nå flyttet. Den lå før midt på veggen, rett inn fra hovedinngangen, men er nå inn til høyre der kinoen nå har fått tilgang på større arealer. Toalettene er helt nye og hovedsalen har bedret tilgang for bevegelseshemmede. Prislappen for oppgraderingen er på 17 millioner kroner.

Luksusstoler

Et av de nye elementene som publikum vil få oppleve fra fredag er de nye reclinerstolene i sal 1. Her kan du justere seteryggen og kjøre opp fotstøtten slik at du nærmest kan ligge å se på film. Det er to rader med til sammen 36 slike stoler og disse må man betale 45 kroner ekstra for å få. Det tror Jørgensen at folk gjerne gjør.

– Vi er ikke de første som installerer slike stoler og disse er erfaringsmessig veldig populære. Det er gjerne disse som blir solgt først, forteller kinosjef Espen Jørgensen.


Færre, men bedre plasser

Når noe skal oppgraderes i det offentlige er det vanligst at det gjøres plass for flere, men når sal 1 skulle pusses opp valgte Jørgensen å gå den andre veien. Det er nemlig betydelig færre plasser i den nyoppussede salen enn det var i den gamle.

– Tidligere hadde vi 490 seter, men nå er det 375. Det er uansett sjelden man selger ut en sal, så det oppleves på ingen måte som noen nedtur å redusere kapasiteten på antall seter. Tidligere hadde vi 50–60 seter lengst fremme som egentlig ikke var noe ålreit. Nå har vi den første raden lenger unna lerretet noe som gjør at det føles behagelig å se film derfra også. I tillegg har vi tatt noen grep for å dempe akustikken og håper vi kan gi folk en god opplevelse, sier Jørgensen.

Krevende år

Koronapandemien byr også på en del hodebry for Jørgensen selv om den også hadde noen positive sider for hans del. Oppussingsprosjektet begynte etter påske og det ville blitt rimelig kaotisk med fullt trøkk på de bebudede storfilmene gjennom våren og sommeren.

– Det har vært en fin periode å pusse opp i og det har i hvert fall ikke vært noen ulempe med lavt publikumstrøkk, sier Jørgensen som har måttet se den ene storfilmen etter den andre forandre lanseringsplan i år.


– Storfilmene trekker seg fra lansering på rekke og rad, den siste nå er jo Børning 3. Den nye James Bond-filmen står fortsatt på 13. november, men jeg tror nok også den henger i en tynn tråd. Det er smittesituasjonen i de store landene som avgjør dette, hvordan den er her i lille Norge spiller liten rolle når det gjelder de utenlandske storfilmene., sier han.

– Vi kan jo uansett ikke selge mer enn en tredjedel av billettene av smittevernhensyn. Nå har vi også fått enda større arealer, så det er fortsatt trygt å gå på kino, sier han.