Gå til sidens hovedinnhold

Carte Blanche tilbake til Hamar kulturhus

Artikkelen er over 3 år gammel

Norges nasjonale kompani for samtidsdans, Carte Blanche, igjen kommer til Hamar kulturhus.

– Vi er stolte over at de igjen kommer til Hamar kulturhus etter fjorårets suksess.  De er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt. Vi føler oss begeistret over at Carte Blanche besøker nettopp oss, som et av relativt få spillesteder. Bruk anledningen til å oppleve noe unikt og vakkert, sier en glad programansvarlig Mocci Ryen i Hamar kulturhus.

1. november komer de til Kirsten Flagstad-salen.

Carte Blanche ble etablert i 1989 i Bergen, og turnerer årlig i Norge og utlandet.

- Danserne kjennetegnes av et svært høyt teknisk nivå, en sterk sceneutstråling og en egen skaperevne. Kompaniet arbeider med norske og internasjonale koreografer og med kunstnere som har et kritisk blikk på samfunnet.

I Hamar viser de danseforestillingen «Soufflette» av den franske koreografen François Chaignaud, drar publikum gjennom århundrene.

«Soufflette» er et fransk slanguttrykk som betyr å blåse røyk inn i munnen på en annen person. Dette er en intim handling der pusten gir liv og beruselse. Å utføre en «Soufflette» krever mot og det åpner porten til en utfordrende reise. Danserne tar fatt på denne reisen og kroppenes forvandling og bevegelser utforskes i en forestilling der sang og dans er i tett og blomstrende samspill med scenografi og kostymer.

Musikken er skrevet av Jostein Gundersen.