500 møtte i Hamarhallen for å jakte på 550 jobber

NY MULIGHET: Atle Meszaro er på jakt etter nye utfordringer. Han fikk informasjon fra Jon Sivertsen på Kiwis populære stand.

NY MULIGHET: Atle Meszaro er på jakt etter nye utfordringer. Han fikk informasjon fra Jon Sivertsen på Kiwis populære stand. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På jobbmessen i Hamarhallen kunne 500 deltakere finne seg alt fra jobb i kassa på Kiwi til projektlederjobber i IT-bransjen.

DEL

– Jeg er på søken etter neste steg i livet. Det står mellom å ta mer utdannelse eller jobbe i butikk. Jeg har tidligere jobbet for Adecco og kjørt lastebil for Maarud, forteller messedeltaker Atle Meszaros.

Karrierestige

Han har stoppet ved butikkjeden Kiwis stand, og assisterende butikksjef hos Kiwi i Brumunddal, Jon Sivertsen, legger entusiastisk fram en brosjyre som viser karrièrestigen i Kiwi.

– Det har vært fantastisk mange folk innom standen vår. Vi er her for å fortelle om veien fra praksisplass til en eventuell fast ansettelse, og om hvordan vi jobber for å gjøre folk gode i servicearbeidet.

– Jeg var ikke klar over alle mulighetene som man har i Kiwi-systemet. Absolutt spennende, sier Meszaros.

– Mange som vil jobbe hos dere, Sivertsen?

– Veldig mange, og vi er blitt en stor arbeidsgiver i Norge. Nylig åpnet vi butikker i Hamar og Brumunddal, og over 500 søkte på jobber i de to butikkene. I søknadsbunkene var det vanvittig mange dyktige mennesker. Jeg tror vi vinner på at vi utad framstår som en profesjonell arbeidsplass.

Det var for 13. gang at NAV Hedmark fredag avviklet jobbmesse inne i Hamarhallen på Scandic. 27 arbeidsgivere stilte opp og med seg hadde de hele 550 stillinger som ble presentert på stands.

– Det har blitt en fin møteplass mellom arbeidsgivere og arbeidssøkere. Vi sender ut SMS til alle som vi har registrert i vårt system som arbeidssøkere. Det er en invitasjon og ingen tvang, slik at de som kommer hit er de som virkelig er på jakt etter en jobb, sier markedskoordinator Wenche Bergsvik Heen i NAV Hedmark.

– Mye ledige jobber i vårt område?

– Ja, mange ledige jobber og heldigvis er det også mange godt kvalifiserte folk som kommer på jobbmessene. Det ser vi på arbeidsgiverne, som kommer igjen og igjen. De finner bra folk her, sier Heen og smiler.

Fri arbeidshverdag

Ved en annen stand står reisende rekrutterer Sindy Marie Andresen og reklamerer for Sector Alarm og forteller om korte, men intense arbeidsdager og muligheter for å tjene gode penger på alarmsalg.

Safar Ahmadi og Ibrahim Mohamoud Adam har stoppet opp for å dele ut CV-ene sine.

– Det høres spennende ut! Man får betalt bra og man får bli med på mye gøy, sier Adam, som nylig ble ferdig med skolegang og er på søken etter en jobb.

– Jeg liker at man kan bestemme selv hvor mye man vil jobbe dermed hvor mye man kan tjene på jobben, skyter Ahmadi inn.

ALARMSALG: Sector Alarm-rekrutterer Sindy Marie Andresen informerer Safar Ahmadi og Ibrahim Mohamoud Adam om mulighetene i hennes selskap.

ALARMSALG: Sector Alarm-rekrutterer Sindy Marie Andresen informerer Safar Ahmadi og Ibrahim Mohamoud Adam om mulighetene i hennes selskap. Foto:

– Å få komme ut på jobbmesser og møte kandidatene er helt topp. Vi får møtt de som er interessert i å jobbe hos oss, og vi får gitt et godt inntrykk av Sector Alarm som arbeidsplass, sier Andresen.

Fin start

Ola S. Pedersen fra Sonar Bemanning har blant annet med seg jobber innen kokk- og servitør, sjåfør, rørlegger, tømrer og el-installasjon. Han har nettopp fått napp:

– Jeg har ikke bare fått oppdatert databasen min, men har to kandidater som jeg kunne tilby jobber. En person kom her med helt ferskt CE-sertifikat. Han er sannsynligvis ute i jobb allerede i neste uke for en kunde som leter, sier Pedersen og smiler.

FØRSTE GANG: Hans Bjørnstad fra Gjermundshaug Gruppen stilte opp på jobbmessen for første gang. Det geldet markedskoordinator Wenche Bergsvik Heen i NAV Hedmark.

FØRSTE GANG: Hans Bjørnstad fra Gjermundshaug Gruppen stilte opp på jobbmessen for første gang. Det geldet markedskoordinator Wenche Bergsvik Heen i NAV Hedmark. Foto:

Gjermundshaug Gruppen er maskinentreprenør og jobber med alt fra vei og jernbane til vann- og avløp og masseforflytning. De er til stede på jobbmessen for første gang, og økonomi- og personalsjef Hans Bjørnstad er strålende fornøyd med debuten:

– Det har vært veldig, veldig bra, og vi har funnet mange interessante kandidater. Vi er et selskap som er i formidabel vekst. Ved årsskiftet var vi 190 ansatte, og nylig markerte vi at vi har blitt 250.

– Å stille opp her har innfridd forventningene våre, og vi har funnet mange bra kandidater.

Artikkeltags