Åpnet nytt karrieresenter

IGANG: Karriersenter Hedmark er har startet opp. Her får leder Julie Sikin Bhanji Jynge bilde på åpningsdagen av fylkesdirektør i NAV, Bjørn Lien.

IGANG: Karriersenter Hedmark er har startet opp. Her får leder Julie Sikin Bhanji Jynge bilde på åpningsdagen av fylkesdirektør i NAV, Bjørn Lien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Karrieresenter Hedmark er åpnet. – Målet med senteret er å få folk ut i arbeid, sier leder Julie Sikin Bhanji Jynge.

DEL

Gaveoverrekkelser og gode ord på veien når Karrieresenter Hedmark åpnet mandag. Dermed er tre ansatte i gang med en helt ny rådgivningstjeneste, som er kommet i gang etter et samarbeid mellom NAV Hedmark og Hedmark fylkeskommune.

– Vi er en offentlig tjeneste for alle voksne over 19 år og tilbyr gratis karriereveiledning; om man vil ta mer utdanning, finne arbeid eller bytte jobb. Man bestiller time på nett i forkant, hvor man definerer hva man ønsker veiledning til. Deretter har vi en samtale hvor vi jobber med problemstillingene som veisøker skisserer. Ønsker man seg en ny jobb? Er arbeidsplassen i ferd med å forsvinne? Skal man ha hjelp til å flytte på seg på en god måte? Vi skal komme med råd, sier Jynge.

Under åpningen var fylkesrådene Aasa Gjestvang og Thomas Breen til stede:

– Vi står to paradigmeskifter. De store etterkrigskullene er på vei ut av arbeidslivet. Inn kommer det langt mindre kull. Det betyr at vi må jobbe annerledes, fra grunnskolen og helt ut til pensjonsalder, og rigge arbeidsstokken slik at man kan være med på de store skiftene som kommer. Det skjer også mye i arbeidslivet nå, med digitalisering og automatisering, som krever ny kompetanse. Derfor er timingen på åpningen av dette senteret ganske god, sier Breen.

– Det kommer til å være færre ungdommer i Innlandet enn tidligere. dDet betyr at rådgivningen må koordineres og komme inn tidligere enn før. Vi må tørre å spisse oss og være tydeligere for å fylle de arbeidsplassene som vil finnes i vår region i fremtiden. Her vil karrieresenteret spille en viktig rolle, spår Gjestvang.

Foruten å hjelpe innbyggerne over 19 år, skal Karrieresenter Hedmark bidra til kompetanseutvikling for karriereveiledere i grunnskolen, videregående opplæring og NAV.

Karrieresenter Hedmark holder til i Torggata 72 (i Finanshuset) og er bemannet med tre årsverk.

Artikkeltags