For tredje året på rad har «urbane turposter» vært arrangert i Hamar, mellom 1. mai og 1. oktober. I år ser arrangørene Hamar kommune, Hamar og Hedmarken turistforening, Sparebanken Hedmark, Vang og Hamar Orienteringslag og Ankerskogen tilbake på en stor suksess.

– For første gang har vi gitt brukerne mulighet til å registrere postbesøk digitalt gjennom en app på telefonen. Det har gitt prosjektet en stor oppsving, oppsummerer Jørn Haakensveen, som er rådgiver for idrett og friluftsliv i Hamar kommune.

Over 42.000 «klipp»

De to forrige sesongene har det blitt levert inn i overkant av 400 kart. I år har nesten 2000 personer registrert til sammen 42.000 besøk på ulike poster. En enorm økning.

– Det tok helt av når folk kunne gå med appen. Jeg har sett ungdom i Hamar gå med Pokémon Go i den ene hånda og urbane turposter i den andre hånda, ler Haakensveen og slår fast at engasjementet rundt dette har gått mye fortere enn de kunne se for seg.

– Det er rundt 230 registreringer hver eneste dag mens postene har stått ute det, sier Haakensveen fornøyd.

Han ser for seg at dette blir et tilbud også neste år.

– Nå pleier ikke jeg å forskuttere budsjett, men dette koster lite i forhold til hvor mye aktivitet det skaper. Det er et av de billigste tilbudene vi har som aktiviserer mange, sier Haakensveen som sterkt ønsker å videreføre tilbudet.

Populære gaver

Blant dem som registrerer besøkene på turpostene har det i år blitt trukket ut fire vinnere, og disse fikk en høytidelig overrekkelse på Ankerskogen.

To vinnere (en over og en under 16) vant årskort i Ankerskogen, mens to vant gavekort på kulturhuset på 1000 kroner.

– Dette er et godt tilbud, og for meg som er innflyttet i Hamar er turposten en fin måte å bli kjent i omegn på, sier Anne Kari Bjørtomt som vant årskort i Ankerskogen etter å ha vært innom alle 50 postene.

Hun er helt klar på at hun kommer til å gå neste år og.

To andre som vant var Tuva Mykleset (9) og Aksel Johansen Rød (7). Tuva ser fram til å bruke årskortet i Ankerskogen på flere badebesøk, mens Aksel har en helt spesiell tanke med gavekortet på kulturhuset.

– Jeg skal bruke det på farsdagen og invitere med meg pappa på Robin Hood, røper syvåringen til Hamar Dagblad.

De to yngste vinnerne har begge gått over 30 poster i løpet av sesongen, og vil ta enda flere neste år.