«Som gammel elektriker bør en vel gå over til elektrisk»

– Vi kaster oss inn i kampen om elbilkundene med Norges første kinesiske elektriske SUV, sier Bjørn Stendahl hos Bilkompaniet Hamar.

DEL

Sveip i motivene over for å se mer av bilen.

Både inne i butikken og utenfor står biler med et gammelt britisk bilmerke i grillen. Men denne gangen er det ikke en klassisk sportsbil vi snakker om.

– Klarer seg bra

MG, eller Morris Garages, oppsto da en Morris-forhandler i Oxford begynte å produsere egne versjoner av Morris-bilene i sporty design. Man valgte i mange tilfeller å lage biler som åpne tosetere.

– Kinesiske Saic kjøpte rettighetene til merket og har begynt å lage elbil, forklarer daglig leder Bjørn Stendahl hos Bilkompaniet Hamar.

– Dette er den første kinesiske el-SUV-en som kommer til Norge. Derfor er det litt ekstra interesse rundt bilen. Og det er litt spesielt også for oss på Hamar, som bare har hatt fossile biler fram til nå.

– Nå kaster vi oss for alvor inn i kampen om elbilkundene.

Navnet på den nye bilen er MG ZS EV.

MGen har vannavkjølt batteri på 44,5 kilowatt og en rekkevidde på 263 kilometer, og har et bagasjerom på 448 liter. Motoren er på 105 kilowatt (146 hestekrefter) og den en klarer toppfart på 140 kilometer i timen.

Akselerasjon mellom 0 og 100 kilometer i timen skal gå unna på 8,2 sekunder, selv om bilen kun leveres med forhjulsdrift.

– Klarer kineserne i 2020 å lage en bil for norske forhold?

– Ja, den klarer seg utrolig bra i norsk natur i tillegg til at det en rimelig bil med god plass, sier Stendahl.

Ville prøve

– Som gammel elektriker og tavlemontør så bør en vel gå over til elektrisk, sier tryslingen Rolf Simensen, på besøk hos Bilkompaniet i Hamar.

Han skal kjøpe sin aller første ikke-fossilt drevne bil.

– Hva er fordelen med å konvertere til elektrisk, vil du si?

– Det er pris og så er den billig å kjøre med. Denne modellen var fin å kjøre, ga god kvalitetsfølelse og var kjapp.

– Kinesisk MG, hva tenker du om det?

– Jeg er godt kjent med MG, for jeg har en gammel MGB sportsbil stående hjemme. 65-modell. Nå er det kineserne som holder på, og de lager mye bra bilprodukter om dagen.

– De i Østen kommer virkelig for fullt.

Artikkeltags